Tunuslu kadınlar Şilili kadınlardan ilham aldı: Tecavüzcü sensin!

Cumartesi yaklaşık 60 Tunuslu kadın tüm dünyaya yayılan Şilili kadınların “tecavüzcü sensin” protesto şarkısını söyledi

Kasımda Şili'de feminist kolektif Las Tesis'in başlattığı "tecavüzcü sensin" eylemleri çok kısa sürede tüm dünyaya yayıldı (AFP)

Cumartesi günü yaklaşık 60 Tunuslu kadın, Şili’de kadınların başlattığı ve tüm dünyaya yayılan “Tecavüzcü sensin!” dalgasına katıldı. 

Tunus’un başkentinde gerçekleştirilen eyleme katılanlardan Shames Radouani, “Her türden şiddeti kınamak için buradayız… Toplumsal, kurumsal ve ev içi şiddeti” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tunuslu kadınların gerçekleştirdiği eylem, Kuzey Afrika ülkesinde pek çok kadının sosyal medya üzerinden cinsel saldırılara dair eleştirilerini ve rahatsızlıklarını belirtmesi gündemdeyken gerçekleşti. Kadınlar düşüncelerini #MeToo hareketinin yerel karşılığı olan #EnaZeda hashtag’i altında paylaştı. 

Ekimde meclise yeni seçilen bir milletvekilinin bir okulun dışında mastürbasyon yaparken çekilen videonun sosyal medyada yayılmasının ardından, Tunuslu sosyal medya kullanıcıları çok fazla paylaşımda bulunarak düşüncelerini belirtmişti. Video’nun bir kız çocuğu tarafından çekildiği belirtilmişti. 

Bahsi geçen milletvekili Zouheir Makhlouf daha sonra şeker hastası olduğunu ve bir kabın içine idrarını yaptığını iddia etmişti. Makhlouf cinsel istismar iddiasıyla soruşturulmuş ve serbest bırakılmıştı.

 

AFP

DAHA FAZLA HABER OKU