Irak Parlamentosu Kürtçe bilen tercüman arıyor

Kürt parlamenterlerin talebi üzerine Irak Parlamentosu'na Kürtçe bilen tercüman alacak. Tercümanlara oda tahsis etme hazırlıklarına başlandı

Fotoğraf: AA

Irak Parlamentosu Kürt parlamenterlerin Kürtçe konuşabilmesi için tercüman alacak. Rudaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Parlamenteri Muhammed Şakir, “Parlamento oturumunda Kürtçe konuştum ve Kürtçe konuşma hakkına sahip olduğumu söyledim. Parlamento Başkanı bunu nasıl çözebileceğimizi sordu. Ben de Kürtçe tercüman alarak dedim” dedi.

Parlamento Başkan Yardımcısının Kürtçe tercüman için oda düzenleme hazırlıklarının başladığını söyleyen Şakir, “Bağdat Parlamentosu’na giden Kürt parlamenterler her ne kadar Arapça biliyor olsa da, kendilerini ana dillerindeki gibi rahat ifade edemiyor” diye konuştu

"Irak dinarına Arapça ile birlikte Kürtçe de yazılmalı" 

Geçtiğimiz Kasım ayında Irak Merkez Bankası ve Irak Dinarı ile ilgili parlamento oturumunda konuşan Muhammed Şakir, Irak dinarlarının Arapça ile birlikte Kürtçe basılmasını istemişti.

Şakir, “Irak Anayasası gereğince dinarlarda Arapça ile birlikte Kürtçe de yazılmalı. Bunu anayasanın uygulanması için talep ediyoruz” demişti.

Irak Anayasasına göre Kürtçe Arapça ile birlikte Irak’ın resmi dili.

DAHA FAZLA HABER OKU