Sokak köpekleri için dağı deldiler

Niğde’nin Çiftlik ilçesinde eski çöp depolama alanının bulunduğu bölgede köpekler için dağ oyularak 35 yuva yapıldı

Fotoğraf: İHA

Niğde’nin Çiftlik ilçesinde çöp sorunu ortadan kaldırmak için bir katı atık tesisi kuruldu. Eski çöp dökme alanı olarak kullanılan yerde ise yaklaşık 100 köpek yaşamaya devam ediyor.

1.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Hayvanseverler ve belediye ekipleri tarafından beslenen köpekler, kışın bastırması nedeniyle zor günler yaşıyor.

2.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel’in talimatıyla belediye ekipleri, köpeklerin kış şartlarında yaşayabilmeleri için bölgedeki dağı oyarak 35 tane yuva yaptı.

3.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Güzel yuvalarla ilgili olarak şunları söyledi:

Kızlarımla beraber akşamları özellikle karın çok yağdığı ve vatandaşların gelemeyeceği zamanlarda buraya gelip ekmek atıyordum. Gece geldiğimde ufak yavruların soğuktan titrediklerini gördüm ve aklıma bu tünelleri açmak gelmişti. Kışın bunu yapamadık belki yağıştan dolayı çöker diye, bu yaz gerçekleştirelim diye düşünürken bu zamana nasip oldu.

İlk olarak 15 yuva açtık, kullanıp kullanmayacaklarına baktık. Aynı gün her birinin yuvaları sahiplenmiş olarak gördük ve öyle olunca yuvaları çoğaltmak için devam ediyoruz. Şuan için 36 tane yuvamız oldu, bunu 50'ye tamamlamayı düşünüyoruz. Zaman zaman yemekhanelerdeki artıkları, fırınlardaki bayat kalan ekmekleri veya ekmek satın alarak da destek veriyoruz. Hayvanseverler de bizden hariç bu işi kurdukları bir mama desteği sayfası ile destekliyor. Oraya vatandaşların yatırdıkları paralarla buraya mama alıp geliyorlar.

AW882593_01.jpg
Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Belediye olarak sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılmak üzere bir yardım hesabı açtıklarını da belirten Güzel, toplanacak para ile mama, battaniye ve köpek kulübeleri yapacaklarını söyledi.

 

İHA


 

DAHA FAZLA HABER OKU