HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Bütçe, emekçinin hakkını korumalı; toplumsal cinsiyete dayalı olmalıdır

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri devam ederken Temelli, bütçe hakkına sahip çıkılması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: Twitter / HDPgenelmerkezi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, TBMM Genel Kurulu’nda devam eden 2020 Yılı Bütçesi görüşmelerine ilişkin olarak değerlendirmede bulundu.

Temelli, "Bütçe, halkın sağlık, eğitim, barınma, huzur içinde yaşama hakkını var etmelidir. Emekçinin hakkını korumalıdır. Toplumsal cinsiyete dayalı bir bütçe olmalıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Temelli, Adana’daki bir düğün salonunda düzenlenen HDP Adana İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, parti teşkilatlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

TBMM'deki bütçe görüşmelerine değinen Temelli şunları söyledi:

Bütçe hakkına sahip çıkmalıyız. Bütçe bizimdir. Yapılacak olan kamu harcamaları, yatırımlar halka dair olmalıdır. Bütçe, halkın sağlık, eğitim, barınma, huzur içinde yaşama hakkını var etmelidir. Emekçinin hakkını korumalıdır. Toplumsal cinsiyete dayalı bir bütçe olmalıdır. Yani, kadın erkek eşitliği temelinde kaynakların yeniden dağılımını sağlamalıdır.

Kongreye, bazı HDP milletvekilleri, parti yöneticileri ve CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi katıldı.

Meclis Genel Kurulu’nda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine sürüyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU