Babasına çarpıp, "Cinler Kovalıyor" diyerek kaçmaya çalışan kadın sürücüye karşı kampanya başlattı

Babası Medeni Tazegül’e arabayla çarpıp ölümüne neden olan sürücü Senanur Ç.’nin “Cinler kovalıyordu” diyerek cezadan kurtulmaya çalıştığını iddia eden Damla Tazegül Üstün, sosyal medyada kampanya başlattı

Fotoğraf: Damla Tazegül Üstün, babası Medeni Tazegül için adalet istiyor / Fotoğraf: Twiter@TazegulUstun

Üç çocuk babası Medeni Tazegül, 3 Aralık 2019 günü yaşadığı Sakarya’ya bağlı Serdivan semtinde Senanur Ç.’nin kendisine aracıyla çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Yaşanan olayın ardından kızı Damla Tazegül Üstün, babasının ölümüne neden olan Senanur Ç.’nın yargılanması talebiyle sosyal medyada kampanya başlattı.

Üstün sosyal medyada başlattığı kampanyada insanlardan destek istedi ve şu iddialarda bulundu:

Babam 3 Aralık 14:15 de kaldırımda trafik canavarı tarafından hayatını kaybetti. Trafik canavarı mimarlık son sınıf öğrencisi Senanur Ç.’dır.

Sevgilisinden ayrılıp bunalıma girerek sürücü adayı olan kişi, arabasına annesini ve kız kardeşini alarak sokak arasında satte 120 kilometre hızla aracı kullanmıştır. Önce duraktaki kişilere sonra demir kapıya ardından babama çarparak iki araca daha çarpmıştır.

Aracı durdurmadan kaçmaya çalışırken annesi el frenini çekip aracı durdurmuştur. Bunun üzerine Senanur Ç. başını açarak olay yerinden ‘Cinler geliyor’ diyerek kaçmaya çalışmıştır. Çarptığı araçlardan birinde hamile kadın vardır.  

Aracı durdurmayan Senanur müezzin kızı olup, babamın canını almıştır. Cezayı ehliyeti olup olmadığı belli olması için Eskişehir Ruh Sinir Hastalıkları’nda üç haftalık gözetim altına alınmıştır.

Cinler kovaladığını, onlardan kaçtığını söyleyen Senanur Ç. için kasten adam öldürmekten yargılanması için destek istiyorum. Babamın kanı yerde kalmamalı...

 

tazeg.jpg
Medeni Tazegül ailesiyle birlikte / Fotoğraf: Damla Tazegül'ün Facebook sayfası

 

Konuyla alakalı olarak sorularımızı yanıtlayan Üstün, babasının 58 yaşında ve uluslararası TIR sürücüsü olduğunu söyleyerek, olay günü de yine iş için şehir dışına gitmeye hazırlandığını belirterek şöyle konuştu:

Babam saat 14:00’da evden çıkıyor. Kısa süre sonra Senanur Ç. kendisine aracıyla çarpıyor. Durmadan kaçmaya çalışıyor. Belki dursa ambulans çağırsa kurtulma şansı olurdu. Sonra bir başka araca çarpıyor içinde bir hamile kadın var. Onun ambulans geldiğinde birisi babamın da yolda yattığını farkediyor. Babamın bütün kemikleri kırılmıştı.

 

22 yaşındaki Senanur Ç.’nın ehliyeti olmadığı halde araba kullandığını iddia eden Üstün, “Durmak istemiyor. Kalabalık aşağı indirmek istediğinde başörtüsünü açarak kaçmak istiyor ve görgü tanıklarından edindiğimiz duyumlara göre ‘Cinler kovalıyor. Korkmuyor musunuz? kaçmamız gerekiyor’ diye bağıyor” ifadelerini kullanıyor. 

 

“Amacım cezadan kurtulmasını engellemek”

Üstün, kampanyayı düzenlemesinin amacının söz konusu kişinin “Cinler kovalıyor” diyerek akli dengesinin yerinde olmadığı intibası vererek cezadan kurtulmaya çalışmasını engellemek olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Mimarlık son sınıf öğrencisi. İngilizce kursuna gidiyor. Sakarya’da çeşitli yerlerde çalışmış. Sürücü ehliyeti almak için kursa kayıt yaptırmış. Bunları yaptığına göre demek ki normal biri. Adaletin tecelli etmesini istiyorum.



 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU