Akit yazarı Dilipak: Aleyna Tilki, hani şu satanist şarkıcı kıza bakanlık desteğiyle ödül verildi

Dilipak, Tilki’nin ödül törenine katılmadığını söylerken “Katılsaydı, şeytanını selamlamak için bir işareti yapardı” dedi

Fotoğraf: YouTube

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “Satanist şarkıcı” diye bahsettiği Aleyna Tilki’ye  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle yapılan bir programda ödül verildiğini söyledi.

Dilipak, “Ödülü veren Forbes. Bakanlık projeyi desteklemese bakan niye törende konuşur” tepkisini gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit’te bir yazı kaleme alan ve Twitter’dan paylaşımlar yapan Dilipak, “Bakan, Aleyna Tilki’yi tanımıyor mu idi? Bakanlık bürokratının hiçbir itirazı olmadı mı? Turkuaz Media nasıl bu yanlışın farkına varmadı” ifadesini kullandı.

"Onlar star yaptı, biz örnek / rol model ilan ediyoruz" diyen Dilipak, "Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlık ile AKP’nin Media’sından Turkuaz Media grubundan Forbes Dergisi iş birliğinde başlatılan, 30 yaş altında spor, sanat, eğitim, girişimcilik, medya, finans, hukuk ve müzik gibi çeşitli sektörlerde başarılarıyla ön plana çıkıp, “30 Altı 30” programında yer alanlara “Gücümüz Gençliğimiz” ödüllerini verdi. İnsani gelişim indeksi bir sonraki yıl herhalde Türkiye’deki bu müthiş değişimi ödüllendirmek için bizi de Nobel’e aday gösterirler!" görüşünü savundu. 

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de düzenlediği ödül töreni bile geri plana düştü” diyen Dilipak, Akit’teki yazısını şöyle sürdürdü:

Yazık! Neyse Aleyna yurtdışında olduğu için törene katılamadı. Katılsaydı belki ödülü alırken Şeytanını selamlamak için Şeytan boynuzları işareti ‘Gene Simmons Devil Horns’ yapabilirdi. Örnek sanatçı kızımız ödül alırken içinden belki de ‘I greet my devil, victory is ours’ diye mırıldanacaktı. Böyle giderse zaten bunu içinden söylemeye gerek kalmayacak… Zaten ödül verenler bunu kabullenmiş gözüküyor. Özgür bir sanatçı muzipliği işte!

“Bizim ‘Muhafazakar Demokratlar’ niye bu pis işlere, rezilliklere bu kadar kolay alet olur ve bu tuzaklara düşerler” diyen Dilipak, “Hadi, şimdi temizleyin bu işi bakalım. Bu işin sorumlusu kim, bulup hesap sorabilecek misiniz? Yoksa sizi eleştirenlere mi kızacaksınız…” diye yazdı.

Dilipak’ın da değerlendirdiği konu hakkında Bakanlık, organizasyonda, ödüllerin kimlere verileceğinde ve jüri seçiminde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın herhangi bir dahli olmadığını açıklamıştı.

Independent Türkçe, Akit

DAHA FAZLA HABER OKU