Şentop: ABD Senatosu’nun kararı, TBMM kararıyla reddedilmiştir

TBMM Başkanı: Bir bildiri değil, bir parlamento kararı ortaya çıkmıştır

Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Genel Kurul’da ABD Senatosu’nun "Ermeni soykırımı" kararını kınayan ve reddeden metnin kabul edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şentop, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “ABD Senatosu’nun kararına karşı TBMM tarafından verilen cevabın hukuki mahiyeti ile ilgili bazı haber sitelerinde bir kafa karışıklığı görüyorum” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Bir kısım haberlerde bahsedildiği gibi, TBMM’de bulunan siyasi partilerin bir bildiri yayınlaması değildir, söz konusu olan. TBMM’ye sevk edilen “Başkanlık Tezkeresi” oylanmış ve kabul edilmiştir. Böylece bir bildiri değil, bir parlamento kararı ortaya çıkmıştır. ABD Senatosu’nun kararı TBMM kararı ile reddedilmiştir.

TBMM’de oylanan metinle ilgili Anadolu Ajansı ilk olarak HDP’nin de evet oyu kullandığını duyurmuştu. HDP tezkereye hayır yanıtı verdiğini açıklayıp konuyla ilgili farklı bir değerlendirme gerçekleştirmişti. Anadolu Ajansı, konu hakkında diğer haberlerinde tezkereye evet imzası atan partiler içine HDP’yi dahil etmedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU