Albayrak: Kamu bankalarında tek haneli faiz 2020’den önce başlayacak

Kayseri'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Allah’ın izniyle 2020’ye girmeden tek haneli faizleri kamu bankalarımız piyasalarımıza inşallah başlatıyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen "Kayseri İş Dünyası Buluşması" programında iş insanlarıyla bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Merkez Bankası’nın dün gerçekleşen toplantısıyla birlikte son dört toplantıda bin 200 baz puan faiz indirimine gittiğini hatırlatan Albayrak, “Gerek Merkez Bankası’nın gerçekçi para politikası, gerek tüm bankalarımızın üreticinin yanında güçlü duruşuyla birlikte piyasalar üzerindeki faiz baskısını bertaraf etti” dedi. 

Merkez Bankası’nın yüzde 12 seviyesine çektiği faizlerin ardından kamu bankalarının da faizleri indireceğini söyleyen Berat Albayrak şöyle dedi: 

Yolda gelirken bankalarımızla konuştuk. Faizler, maliyetler düşüyor… 

Diyoruz ki kamu bankaları kamu bilinci ile hareket ediyorsa o zaman bu iyileşmeleri hemen piyasaya yansıtması lazım. Nitekim bugün yolda konuştuk. İnşallah kamu bankalarımız hesaplarını ve kitaplarını yapıyorlar. Eski Türkiye gibi de değil… 

İnşallah bu oranı 11-13,5 oranında, aynı şekilde yüzde 9 ile 11,5 aralığına düşürerek bunu en kısa sürede reel sektöre yansıtmaya başlayacaklar. 

Allah’ın izniyle 2020’ye girmeden tek haneli faizleri kamu bankalarımız piyasalarımıza inşallah başlatıyor.



Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU