Oğluna kavuşan Ceylan: 4 yıldan sonra buldum, artık onu bırakmam

Diyarbakır HDP binası önündeki oturma eylemine katılan annesini televizyonda gören Cafer Ceylan PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. 4 yıllık hasretin ardından oğluna kavuşan anne Hatice Ceylan ‘Dünyalar benim olsa bu kadar sevinmezdim’ dedi

Fotoğraf: AA

PKK’nın dağa kaçırdığı çocuklarını isteyen annelerin HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemine katılan Cafer ailesi çocuklarına kavuştu.

1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Eyleminin 64'üncü gününde 10 Aralık'ta güvenlik güçlerine teslim olan Cafer Ceylan, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Cafer Ceylan 4 yıldır ayrı kaldığı evine kavuştu. Oğlunun eve dönmesi için oturma eylemine katılan Hatice Ceylan, ‘Dünyalar benim olsa bu kadar sevinmezdim’ dedi. Anne Ceylan, şunları söyledi: 

İnsanın çocuğu dünyalara bedel. İnşallah diğer anneler de çocuklarına kavuşurlar. Oğlumun gelmesinde etkili olan cumhurbaşkanımız, içişleri bakanımız, polisimiz ve askerlerimize çok teşekkür ediyorum. Onlar bizi sevindirdi. Allah da onları sevindirsin.

Banyosunu yaptırdım, tırnaklarını kestim

Hatice Ceylan kavuşmalarından sonra yaşadıklarını ise şu sözlerle anlattı:

Oğlumun banyosunu yaptırdım. Ona yeni kıyafetler aldım. Tırnaklarını bile ben kestim. 4 yıldan sonra buldum, artık onu bırakmam. Aynı sofrada bir araya geldik. İnşallah bundan sonra böyle devam eder. İlk oturma eylemine katıldığım zaman çok inançlı değildim ama o anneleri dinledikten sonra insanın inancı artıyor. Diğer anneler de oturma eylemine katılsınlar. Çocukları belki onları izler, döner.

baba.jpg
Fotoğraf: AA

 

Oturma eyleminin çocuklarına kavuşmalarını sağladığını söyleyen baba Abdulkadir Ceylan ise şöyle konuştu: 

Kendi açımızdan mutluyuz ama diğer aileler adına üzgünüz. İnşallah onlar da çocuklarına kavuşur. Oğlumla oturduk, sohbet ettik, hasret giderdik. 4 yılın acısı var. Oğlum, 'Bu kadar çok sevildiğimi bilmiyordum' diyor.

Ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Cafer Ceylan ise yaşadıklarını aktardı: 

Suriye'de sadece kan, yıkık binalar, sürekli patlama ve silah sesleri var. Ama evim çok sakin ve huzurlu. Uzun süredir dönmeye karar vermiştim. Orada ailesini merak eden çok kişi vardı. Oturma eylemi yapan aileleri televizyondan izliyorduk.

"Sürekli, 'Benim burada ne işim var?' diye düşünüyordum. Çünkü benim ailem, akrabalarım, toprağım burada. Eğer savaşacaksam gelip kendi ailem, toprağım ve vatanım için savaşırım. Annelerin oturma eyleminin etkisi oldu. Önce çok önemsenmedi sonra çok etkili olmaya başladı. Çok kişi bakıyordu ailesini görmek için. Çok kişi gelmek istiyor, baskı ve korkudan dolayı gelemiyorlar.

3.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Beni bu kadar sevdiklerini bilmiyordum

Ceylan PKK’dan nasıl kaçtığını ise şu sözlerle anlattı:

Annemi HDP Diyarbakır il binası önünde oturduğunu televizyonda gördüm. Beni o kadar çok sevdiklerini bilmiyordum. Ben beni sevmiyorlar diye düşünmüştüm. Meğer beni benden daha çok seviyorlarmış. Annemi televizyonda gördükten sonra kaçmaya karar verdim. Kaçmaya karar verdiğimde 155'i aradım. 155 ile konuştuğumuzda Kobani bölgesinde olduğumuzu, teslim olmak istediğimizi söyledim. Telefondaki şahıs bana ne zaman ve nereye gelebileceğimizi sordu. Biz de 'Fırsat bulduğumuzda sizi arayalım' dedik. Bu konuşmada karşımdaki şahıs bana bir telefon numarası verdi ve bu numarayı aramamızı söyledi. Kaçmaya karar verdik ve kaçtık. Sınıra gelirken görevlilerle telefon irtibatımız hiç kesilmedi. Bizi sınır kapısında karşıladılar. Sınır kapısını açarak bizi içeriye aldılar, sınırda telefonda konuştuğumuz kişi bizi görevlilere teslim etti

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU