Akit yazarı: Davutoğlu ve ekibi imam hatipli bir cumhurbaşkanını devirmek için yola çıkan dindarlar olarak tarihe geçecek

Karahasanoğlu, Davutoğlu’nun partisindeki kurucu ekibe tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, kurucular listesini açıklayacak olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibine “İmam hatipli bir cumhurbaşkanını devirmek için yola çıkan dindarlar olarak tarihe geçecekler” sözleriyle yüklendi.

Karahasanoğlu, Erdoğan’ın aldığı yüzde 52,59 oyu hatırlatarak, “Başörtü yasağını kaldırdığı için laikçilerin hedef tahtasında olan Tayyip Erdoğan’ı devirmiş olacağız’ diye yola çıkan ve böylece tarihe geçecek olan 130 kurucu” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tayyip Erdoğan, ‘Ecevit’in koalisyon ortaklığını deviren, sağcı lider’ olarak tarihe geçti” diyen Karahasanoğlu Davutoğlu ve ekibine Akit'teki yazısında tepkisini şöyle sürdürdü:

Bugün basın toplantısı düzenleyecek olanların, olsun olsun.. Hedefledikleri % 2,59 oyu, AK Parti’den çalacakları hayal, gerçek olsun.. Ne olarak tarihe geçecekler? “12 Aralık 2019’da, Tayyip Erdoğan’ı devirmek için kuruluş dilekçelerini İçişleri Bakanlığı’na veren dindarların partisi” olarak!.. “CHP’yi iktidara getiren muhafazakar parti” olarak!

130 kurucuya seslenen Karahasanoğlu, “Kendilerinin tek başına iktidara geleceklerine dair, yüzde 1 de olsa, bir ümitleri var mı?” diye sordu.

Karahasanoğlu’nun iddiasına göre Davutoğlu ve ekibinin tek hedefi “Bizi önemsiz göremezsiniz” olacak.

 

Independent Türkçe, Akit

DAHA FAZLA HABER OKU