Erdoğan: Bir avuç insan dışında kimse buna ses çıkarmadı

Erdoğan, Nobel’i eleştirdi: Müslüman Boşnakları alçakça katledilenleri göklere çıkartan, kaleminden kan ve nefret damlayan birine Nobel edebiyat ödülü verildi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna’daki insan hakları ihlallerini inkar eden Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tekrar tepki gösterdi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşan Erdoğan şunları söyledi:

Kadim medeniyet merkezi yerle bir edilirken, Paris'te, Berlin'de, Londra'da oturanlar ses çıkarmıyor. Son olarak Suriye'de benzer bir vahşet yaşanıyor. İnsanlarla birlikte binlerce yıllık bir tarih ve kültür de yok edilmeye çalışılıyor. Tıpkı Hülagu gibi. Bu coğrafyada yaşamış medeniyetlerin ortak özelliği Batı'ya karşı üstünlük sağlamış olmalarıdır. Bugün bir saldırıyla karşı karşıyayız. Müslüman Boşnakları alçakça katledenleri göklere çıkatan, kaleminen kan ve nefret damlayan abirine Nobel Edebiyat Ödülü verildi ve buna kimse sesini çıkarmadı. Mesela 100 bin İngiliz, Alman, Fransız'ı katleden birini öven kişiye Nobel verilse tekrarlanır mıydı? Hiç sanmıyorum.

Kimler ödül aldı?

Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törende MFÖ, Mesut Uçakan, Devrim Erbil, Fuat Başar, Doğan Kuban ve Ahmet Yaşar Ocak'a ödülleri verildi.

 "Edebiyat" dalında ödülen layık görülen ancak eylül ayında hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli ismi Nuri Pakdil'in ve ağustosta Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun'un ödülleri ise yakınlarına verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU