Beşiktaş'tan yenilenen Kulüp Lisans Talimatı açıklaması: Sapma oranının yüzde 30'dan, yüzde 40'a çıkartılması yönünde bir talebimiz olmamıştır

Beşiktaş Kulübü, TFF'nin uygulamaya koyduğu yenilenen Kulüp Lisans Talimatı'nda takım harcama limitlerinin sapma oranının yüzde 30'dan, yüzde 40'a çıkartılması yönünde bir taleplerinin söz konusu olmadığını açıkladı

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), "Türk futbolunun kurtuluş reçetesi" olarak gördüğü, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda değişikliğe gitti. 

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulüplerin Takım Harcama Limitlerinin Hesaplanması" başlıklı maddesinin ilgili bölümlerinde değişiklik yaparak 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının yüzde 30'dan yüzde 40'a yükseltilmesi yönünde karar alındığı bildirildi.

Beşiktaş Kulübü, federasyonun yaptığı değişiklikle ilgili resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. 

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapılan açıklamada, TFF'nin siyah-beyazlı kulübe 28 Kasım 2019 tarihinde bir yazı göndererek 2019-20 sezonunda geçerli olan Takım Harcama Limiti'nin kabul edilebilir sapma oranı olan yüzde 30'u aşığı ve limiti aşan kulüplerin yeni oyuncuları için tescil yapılmayacağının belirtildiği hatırlatıldı. 

Beşiktaş'ın 6 Aralık 2019'da TFF Kulüp Lisans Kurulu ile bir toplantı gerçekleştirdiği ve Takım Harcama Limiti hesaplama yöntemine ilişkin ortak mutakabat sağlamak adına bir takım görüşmeler yapıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Söz konusu teknik aksaklıkların ortadan kaldırılması halinde Kulübümüzün Takım Harcama Limitine uyum konusunda herhangi bir ihlal durumu yaşamamakta olduğu tarafımızca Kurul’a belirtilmiştir. Söz konusu toplantıda 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının yüzde 30’dan, yüzde 40’a çıkartılması yönünde bizatihi bir talebimiz söz konusu olmamıştır.

Öte yandan açıklamada, Beşiktaş Kulübü'nün içinde bulunduğu mali duruma uygun olarak faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceği ifade edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU