Pakistan’da öfkeli avukatlar kalp hastanesini bastı, 3 kişi hayatını kaybetti

Doktorlarla avukatların karşı karşıya geldiği çatışmada kalp hastası 3 kişi hayatını kaybetti

Başbakanlığın olaya dair soruşturma başlattığı aktarıldı (AP)

Pakistan’da, siyah takım elbiseli yaklaşık 200 avukatın Pencap Kardiyoloji Hastanesi’ni (PIC) basarak kapıları, pencereleri ve tıbbi malzemeleri yerle bir ettiği ve bir polis aracını ateşe verdiği aktarıldı. 

Yerel medyanın aktardığına göre avukatlardan bazıları tabancalarda ateş ederken, çevik kuvvet polisleri kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Yanan polis aracının yanında duran avukatların polislerle arbede girdiği belirtildi.

Doktorların ve hemşirelerin, yoğun bakımdaki hastaları bırakarak hastaneden kaçtığı ifade edildi.

 

ap2.jpg
Çatışmada bir polis aracının ateşe verildiği belirtildi (AP)

 

Pencap il sağlık yetkilisi Yasmeen Rashid, “Doktorların saldırıyı engellemekle meşgul olması ve zamanında müdahale edememesi nedeniyle yaşlı bir kadının da aralarında yer aldığı üç hasta hayatını kaybetti” dedi. 

Reuters’a konuşan Lahor hükümeti yetkilisi Kamran Ali, avukatların hasta kuyruğuna girmeyi reddeden bir avukatın doktorlar tarafından tartaklandığının iddia edildiği daha önceki bir olay nedeniyle öfkelendiğini söyledi. 

 

ap4.jpg
Hastaneden kaçan doktorların yoğun bakımdaki hastaları bırakmak zorunda kaldığı belirtildi (AP)

 

Ali, avukatların özellikle tartaklanma anının videosunu çeken ve sosyal medyada paylaşan doktorlara sinirlendiğini söyledi.

Olaya dair başbakanlığın soruşturma başlattığı belirtildi. 

AFP’ye konuşan Pencap eyaleti adalet bakanı Raja Basharat, “Bu türden zorbalıklara medeni toplumların hiçbirinde müsamaha gösterilemez” dedi. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU