10 müfettiş 'parsel parsel' araştıracak

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, FETÖ üyesi olduğu belirtilen yargı mensuplarının arazileri üzerinde yapılan değişikliklerle yüksek miktarda kazanç sağladıklarını iddia etti

Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, geçen dönemlerde yapılan imar değişikliklerini incelemek üzere 10 müfettiş görevlendirdi. 

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclisi Üyesi Ertan Işık, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2007'de onanan 1/25.000 ölçekli 2023 yılı hedefli Ankara Nazım İmar planının yürürlüğe girdiğinden bu yana binlerce kez değiştirildiğini söyledi.

Işık, parsel bazlı yoğunluk artışı sağlayan yüzlerce plan üretildiğini belirterek, Belediye Meclisi'ne verdiği soru önergesinde şu iddialarda bulundu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konunun takipçisi olan odaların 2002-2019 yıllarını kapsayan süreçte açtığı yüzlerce dava, şehircilik ilkelerine aykırı olarak onaylanan planlara yöneliktir. Ekte sunduğumuz listede yüzlerce plan değişikliği yapılmış dosyada, devletimizin top yekun savaş açtığı FETÖ'ye ait kaçmış veya mahkum olmuş kişilere rant sağlandığı ile ilgili ciddi iddialar vardır

"Söz konusu meselenin partilerüstü ele alınması gerekiyor. Ülkemizin kılcal damarlarına kadar sızmış FETÖ yapılanmasına mali kaynak, lojistik destek sağlayan insanların ortaya çıkarılması her Türk vatandaşının olduğu gibi bizim de asli görevimizdir" diyen Işık,  FETÖ ile ilgili mahkemelere yansıyan ifadelerde, belediyelerin ürettikleri imar rantlarının, örgütün en önemli gelir kaynaklarından birisini oluşturduğunu hatırlattı. 

Şu anda firari olan eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan'ın da arsası üzerinden plan değişikliği yapıp rant elde ettiğini söyleyen Işık, FETÖ'den yargılanıp itirafçı olan eski HSYK 1. Daire Başkanı Ahmet Hamsici'nin kardeşinin de parsellerine yoğunluk artışı sağlandığını vurguladı. 

Işık, FETÖ'nün 'Ankara İmamı' olduğu söylenen Ahmet Ertürk'ün çok sayıda plan değşikliği ile önemli gelir elde ettiğini de iddia etti.

'Parsel parsel'i Bülent Arınç gündeme getirmişti

Şu anda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Bülent Arınç, 2015'te hükümet sözcüsü iken, o dönemin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'i eleştirerek, "Gökçek bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. Yurt yerleri sağlamıştır" demişti.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU