“Suriye’deki İsrail saldırısında 12’si İranlı 21 kişi öldü”

İsrail ordusunun önceki gece Şam yakınlarındaki İran hedeflerine yönelik hava saldırısında ölenlerin sayısı arttı

Fotoğraf: AA 

İsrail Hava Kuvvetleri, 20 Ocak gecesi Suriye’de hava saldırıları düzenledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre bombardımanda Şam yakınında İran güçleri ve ittifaklarının denetimindeki füze veya cephane depoları ile Şam çevresi ve ülkenin güneyinde rejim güçlerine ait hava savunma merkezleri hedef alındı.

Bombardımanda ölenlerin kimlik tespitlerinin ardından yeni bir açıklama yapıldı. SOHR’e göre 12’si İran Devrim Muhafızları’na bağlı olmak üzere 15 yabancı öldü. Diğer üç kişinin hangi ülke vatandaşı oldukları belirlenemedi. Gözlemevi, saldırıda ayrıca rejim güçlerine bağlı 6 Suriyelinin de öldüğü bilgisini paylaştı. 

Pazartesi günü yapılan açıklamada dördü Suriyeli olmak üzere 11 savaşçının hayatını kaybettiği belirtilmişti.

İstihbarat merkezi dahil bir çok yer hedef alındı

İsrail ordusuna göre, hava saldırısında Şam havaalanında Kudüs Güçleri’nin Suriye’deki en önemli lojistik platformu, cephane depoları, bir eğitim merkezi ve bir istihbarat toplama merkezi de vurulan hedefler arasındaydı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, bombardımanın bir gün önce Golan Tepeleri'nin kuzeyinden düzenlenen saldırıya misilleme olduğunu söylemişti. 

Netanyahu, "Hem İran'a hem saldırgan İran ile işbirliği yapan Suriye güçlerine karşı operasyon düzenliyoruz. Bize zarar vermeye kalkan herkesi vuracağız. Bizi yok etme tehdidinde bulunan kim olursa olsun, sonucuna katlanır" demişti.
 

DAHA FAZLA HABER OKU