Erdoğan'ın imam hatipten hocası da olan Karaman: İktidar kadrosu arasında bir çözülme oldu; kaostan kazançlı çıkan biz olmayacağız, ötekiler olacak

Karaman, kanaat önderlerine çağrıda bulunurken, ‘dava’nın sürmesi için bir ve beraber olmanın gerekliliğine işaret etti

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul İmam Hatip Okulu’ndayken hocalığını da yapan Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, isim vermeden kurulacak olan yeni partilere dair bir yazı kaleme aldı.

“Bize bir haller oldu” diyen Karaman, “Halkın ümit bağladığı, bağrına bastığı, toz kondurmadığı önder insanlarımız ve iktidar kadrosu arasında bir çözülme, birbirine düşme, acımasızca birbirini harcama, sen-ben davası, nasihat yerine alenî olarak doğru-yalan ithamlar” meydana geldiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Felâket bulutları gibi üzerimize çökmeye başladı. Pazara kadar değil, mezara kadar yol arkadaşlığına ant içmiş olanlar kendilerince haklı sebeplerle yoldaşlığı terk edip karşılıklı olarak yıkıcı söylem ve faaliyetleri tercih eder oldular” hatırlatmasında bulunan Karaman, tarafların haklılık peşinde olduğunu kaostan kazançlı çıkanın kendileri olmayacağını söyledi.

Karaman yazısına şöyle devam etti:

Kazanan ötekiler (bizi bizden koparıp başka kültür ve medeniyete yamayacak, dünyanın patronlarının emirlerine boyun eğecek iktidarlar) olacak.

“Gereken şey dava için beraber olmak”

“Dinine diyanetine, medeniyetine, değerlerine bağlı olan iyi yetişmiş kanaat önderleri”ne çağrıda bulunan  Karaman, yapılması gereken şeyi şu sözlerle açıkladı:

Siyasi gruplar arasında dağılmak yerine mevcut imkânları kullanarak davayı tahkim etmek, dava için bir ve beraber olmak.

 

Independent Türkçe, Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU