Yeni yasa sonrası sinemacılarla salon işletmecisi şirket masaya oturuyor

Sinema sektöründe yaşanan bir aylık krizin bilançosu 36 milyon TL'ye ulaşınca "Yeni Cem Yılmazlar çıkarırız" diyen sinema salonları zinciri geri adım attı

MARS Entertainment Group yarın yapımcılar ile bir araya gelerek anlaşma zemini arayacak

Habertürk gazetesinin haberine göre Mars Entertainment Group yarın yapımcılarla buluşacak.

Toplantının en kritik noktalarından birini 7 milyon adet kampanyalı bilet gelirinin paylaşımı oluşturacak.

Taraflar arasında bilet payı ve kampanyalı bilet uygulaması konusunda yaşanan anlaşmazlık giderilirse yeni filmlerin gösterimi için takvim belirlenecek.

 

Yasa sonrası ilk toplantı

Taraflar 'Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip yasalaşması sonrasında ilk kez bir araya gelecek.

Yapımcılar, Mars Cinema Group ile anlaşırsa 'Organize İşler-Sazan Sarmalı', 'Karakomik Filmler' ve 'Recep İvedik 6' için gösterim takvimi oluşturulacak. Anlaşma sağlanamazsa bu üç film izleyiciyle başka sinema salonlarında buluşacak.

Yapımcılar, bilet paylarının artmasını ve kampanyalı bilet uygulamasında yeni sinema yasasının gereği olarak hasılatın şeffaf olarak görülmesini talep ediyor. 

Hasılat kaybı 36 milyon TL'ye ulaştı

Yapımcılar ile Mars Entertainment Group arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle filmlerin ertelenmesi, sinema sektöründe bir ayda 36 milyon TL'lik kayba neden oldu. İzleyici kaybı ise 2 milyon 692 bini buldu.

Mars Entertainment Group’un Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar, bir röportajda film yapımcılarına rest çekmiş, "Cem Yılmaz olmazsa yeni Cem Yılmazlar çıkar" ifadelerini kullanmıştı. 

DAHA FAZLA HABER OKU