Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Yıkılmadan yolumuza devam ediyoruz

Albayrak: Bundan sonraki süreçte de ihracat ve katma değerli üretime dayalı sektörleri desteklemeye, kaynakların da özellikle bu alanlarda kullanılmasına özen göstereceğiz

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM’de 2020 bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada “ülkenin 3 büyük kur saldırısına rağmen yıkılmadan yoluna devam ettiğini” söyledi.

Albayrak, yaptığı konuşmada “güçlü ve bağımsız bir Türkiye için çalışma yaptıklarını” söylerken şu ifadeleri kullandı:

Bu yıl cari fazlada rekorlar kırdığımız bir yıl. Eğer büyük ve güçlü Türkiye ideali kurmak istiyorsak ve en büyük 10 ekonomiden biri olmak istiyorsak ekonomiyi yüzde 5 altına taşımak zorundayız. Attığımız her düzenlemenin, her kararın enflasyondaki etkisini inceleyerek hareket ediyoruz. Gıda fiyatları konusunda 3 bakanlık her ay düzenli olarak toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. İthalatımızı alzaltmak için yerli kaynakların tercih edilmesini sağladık.

Küresel ticaretteki daralmaya rağmen Türkiye’nin aldığı tedbirlerle ihracat rakamlarının düşmediğini söyleyen Albayrak, şöyle devam etti:

İthalatımızı azaltmak için her alanda yerli kaynakların ve yeri üretimin tercih edilmesini sağladık. Bundan sonraki süreçte de ihracat ve katma değerli üretime dayalı sektörleri desteklemeye, kaynakların da özellikle bu alanlarda kullanılmasına özen göstereceğiz.

Albayrak, “Güçlüyüz, çünkü tarihin en büyük 3 kur saldırısına rağmen düşmeden, yıkılmadan yolumuza devam ediyoruz” ifadesini kullandı. Albayrak, Merkez Bankasının İstanbul'a taşınmasının 2022 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU