Lübnanlı bakandan İran'a tepki: Devrim Muhafızları'nın posta kutusu değiliz

Lübnan Savunma Bakanı İlyas Busaab, "İran Devrim Muhafızları başkanının danışmanına atfedilen sözler, İranı dost gören Lübnan’ın egemenliğine saygısızlıktır, esef vericidir ve asla kabul edilemez" ifadesini kullandı

Devrim Muhafızları komutanlarından General Murteda Kurbani / Fotoğraf: Twitter

İran Devrim Muhafızları komutanlarından General Murteda Kurbani’nin İsrail’in muhtemel saldırılarına Lübnan topraklarından yanıt vereceklerini söylemesi tartışmalara neden oldu.

General Kurbani’nin, yerel basına verdiği demeçte, "İsrail’in herhangi bir saldırısı durumunda İran, kendi topraklarından bir füze dahi atmaya ihtiyaç duymadan, Lübnan topraklarından yapacağı füze saldırılarıyla Telaviv’i yerle bir edecektir" ifadesini kullanması Lübnan’da tepkilere neden oldu.

Lübnan Savunma Bakanı İlyas Busaab Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İran Devrim Muhafızları başkanının danışmanına atfedilen sözler, İranı dost gören Lübnan’ın egemenliğine saygısızlıktır, esef vericidir ve asla kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Geçici hükümetin Enformasyon Bakanı Cemal el-Cerrah da "İranlı askeri yetkilinin muhtemel bölgesel bir savaşta Lübnan topraklarını kullanacakları yönündeki açıklamaları sorumsuzdur, halkımıza ve devletimize yönelik saygısızca bir yaklaşımı gösterir. İran kendini dilediği şekilde savunabilir ancak bilinmelidir ki Lübnan ‘devrim muhafızlarının posta kutusu değildir. Dış güçlerin keyfine göre kullanabileceği bir arena da değildir, dolayısıyla İranlı yetkilinin sözleri yok hükmündedir" diye konuştu.

Milletvekili Nedim el-Cemil, "Bir vatandaş olarak sayın Hasan Nasrallah’tan, hükümet başkanından ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn’dan bu açıklamalara bir yanıt vermelerini bekliyorum" dedi.

Bağımsızlık Hareketi Başkanı milletvekili Mişel Muavvad da İranlı generalin açıklamasına sert tepki göstererek, İranlı askeri yetkililerin Lübnan’dan İsrail’e saldıracaklarını açıklamasının asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren:

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU