Google’da en çok İstanbul Seçim Sonuçları, Geleceğe Nefes ve YSK arandı

Google, Türkiye’de ve dünyada 2019’un arama trendlerini açıkladı. Buna göre Türkiye'de genel aramalarda "İstanbul Seçim Sonuçları 2019", kişilerde "Emine Bulut", dizilerde "Mucize Doktor" ve yemek tariflerinde de "revani" ilk sırada yer aldı

Bu yıl Türkiye'de Google üzerinden en çok Emine Bulut, Ekrem İmamoğlu ve Neslican Tay'ın araması yapıldı / Kolaj: Independent Türkçe

Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yükselen arama trendlerini içeren liste açıkladı.

Beş farklı kategoriden oluşan listede, genel aramalarda “İstanbul Seçim Sonuçları”, isimler kategorisinde Emine Bulut, yemek kategorisinde “Revani”, diziler kategorisinde “Mucize Doktor” ve şarkılar kategorisinde ise Reynmen’in “Derdim Olsun” parçası ilk sırada yer aldı.

Türkiye'de en çok aranan kelimeler: İstanbul Seçim Sonuçları 2019, Geleceğe Nefes, YSK

Türkiye’de 2019’da "Yükselen Genel Aramalar" kategorisinde ilk sırada "İstanbul Seçim Sonuçları 2019" yer aldı. Onu "Geleceğe Nefes" ve "YSK" takip etti. 

Dördüncü sırada "Deprem", beşinci sırada ise "Sigara Fiyatları" yer aldı. 

"Dolar Kuru", "Askerlik Son Dakika", "EYT", "İstiklal Marşı 10 Kıta" ve "Notre Dame Katedrali" ise ilk 10'daki diğer aramalar arasındaydı. 

Türkiye'de en çok aranan kişiler: Emine Bulut, Ekrem İmamoğlu, Neslican Tay 

Türkiye'de bu yıl Google üzerinden en çok araması yapılan kişi, 18 Ağustos tarihinde Kırıkkale'de eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut oldu. 

 

Emine Bulut Twitter.jpg
Emine Bulut / Fotoğraf: Twitter

 

“Türkiye’de 2019’da Yükselen Aramalar” listesinde ilk sırada yer alan Emine Bulut'u, Ekrem İmamoğlu, Neslican Tay, Palu Ailesi, Tarık Ünlüoğlu, Kerimcem Durmaz, Dilber Ay, Ayşen Gruda, Devran Çağlar ve Demet Akbağ takip etti.

 

ekrem imamoğlu AA
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: AA

 

Dizilerde Mucize Doktor ilk sırada, listede Game of Thrones da var

Türkiye’de Google arama motorunda en çok aranan dizi ise Mucize Doktor oldu. Bu diziyi sırasıyla Zalim İstanbul, Her Yerde Sen, Game of Thrones, Kuzey Yıldızı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Afili Aşk, Kuzgun, Bir Zamanlar Çukurova ve Yasak Elma izledi.

Listedeki tek yabancı yapım, dördüncü sıradaki Game of Thrones oldu.

Türkiye'de en çok aranan yiyecek: Revani

Yemek tarifleri kategorisinde ise revani, kestane, limonata, sütlaç, kapuska, barbunya, piyaz, cheesecake, paçanga böreği ve alıç sirkesi, ilk 10'u paylaştı.

En çok aranan şarkı: Reynmen'den Derdim Olsun

Reynmen’in “Derdim Olsun”, Şanışer’in “Susamam”, Fatih Bulut’un “Çok Sevdim Yalan Oldu” ve Norm Ender’in “Mekanın Sahibi”, Murda & Ezhel’in “Aya”, Rafet El Roman ve Derya’nın “Unuturum Elbet”, Ender Balkır’ın “Ruhumda Sızı” ve Gülşen’in “Bir İhtimal Biliyorum” ve Bora Duran’ın “Sana Doğru” adlı şarkıları, bu yılın en çok aranan parçaları arasında yer aldı.

Dünyada 2019’da en çok aranan kelimeler: India vs South Africa, Cameron Boyce ve Copa America

Dünya genelindeki genel aramalara bakıldığında ise ilk 10 şu şekilde oldu: India vs South Africa, Cameron Boyce, Copa America, Bangladesh vs India, iPhone 11, Game of Thrones, Avengers: Endgame, Joker, Notre Dame ve ICC Cricket World Cup.

Dünyada en çok araması yapılan kişi: Antonio Brown

Dünyada 2019’da Yükselen Aramalar listesindeki isimler ele alındığında, ilk sıra Antonio Brown'un oldu.

Borown'u Neymar, James Charles, Jussie Smollett, Kevin Hart, Billie Eilish, Greta Thunberg, R. Kelly, Joaquin Phoenix ve Jordyn Woods takip etti.

Dünyada en çok araması yapılan haber: Copa America

Dünyada 2019’da Yükselen Aramalar lisetesindeki haberlere bakıldığında ise ilk üç sırasıyla Copa America, Notre Dame ve ICC Cricket World Cup'ın oldu.

Dördüncü sırada yer alan Hurricane Dorian'ı, Rugby World Cup, Sri Lanka, Area 51, India election results, 台風 19 号 ve Fall of Berlin Wall takip etti.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU