Mehmet Sepil, yenilenen Kulüp Lisans Talimatı'yla ilgili konuştu: Yüzde 30 veya 40 olması çok önemli değildir, mühim olan bunun uygulanmasıdır

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, yenilenen Kulüp Lisans Talimatı'nın değişmesiyle ilgili olarak, "Geçtiğimiz 2-3 hafta öncesinde kulüpler, federasyonla bu limitlerin oluşması konusunda hata olmaması için çalışmalarını sürdürdüler" dedi

Mehmet Sepil / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz haziran ayında yürürlüğe koyduğu ve Türk futbolunun kurtuluş reçetesi olarak gördüğü, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda değişikliğe gitti. 

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulüplerin Takım Harcama Limitlerinin Hesaplanması" başlıklı maddesinin ilgili bölümlerinde değişiklik yaparak 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının yüzde 30'dan yüzde 40'a yükseltilmesi yönünde karar alındığı bildirildi.

Federasyonun yaptığı değişiklikle ilgili açıklamalarda bulunan Göztepe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, geçen sene Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileri ve TFF'nin ortak çalışmasıyla hazırlanan Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın Haziran 2019'da yayınlandığını hatırlattı.

Kulüplerin 2019-2020 sezonunun ara transfer döneminde takım harcama limitlerini yüzde 30'a kadar aşma hakkı olduğunun bu talimatla bildirildiğini kaydeden Mehmet Sepil, şöyle konuştu:

Kısa süre önce Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduktan sonra Aralık ayının 15'ine kadar verilecek bilançolarla bu limitlerin tekrar belirleneceğini bildiğimiz için kulüplerle federasyon arasında çok sıkı bir çalışmanın yapılması ve sağlıklı bir limit oluşması için hem kulüplerle hem de federasyonla görüştüm. Geçtiğimiz 2-3 hafta öncesinde kulüpler, federasyonla bu limitlerin oluşması konusunda hata olmaması için çalışmalarını sürdürdüler.

"Bir rakam önerisinde bulunmadım"

Mehmet Sepil, 2 gün önce TFF Başkanı Nihat Özdemir'in kendisini aradığını ve yapacakları toplantıda kulüplerin transferde yapacakları limitlerin gündeme geleceğini söylediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

Kendisine bu lisans talimatının Haziran 2019'da çıktıktan sonra yayıncı kuruluş tarafından bu sene yapılacak ödemelerle ilgili bir pazarlık süreci yaşandığını ve yayıncı kuruluşun kulüplere verdiği gelirde bir indirime gidildiğini hatırlattım. Bu indirim sadece dolar düzeyinde yüzde 13 seviyesinde. Bu önemli ölçüde kulüplerin yayın gelirlerinde azalma oluşturmuştur. Anadolu kulüplerinin en önemli geliri yayın gelirleridir. Dolayısıyla bu sene gelir azaldığı için bu yıl verilecek yeni bilançolarda bu konuda Anadolu kulüplerinin gelirlerinin azalmasından dolayı limitlerin azalacağı çok açık. Ben bu konuyu Nihat başkana hatırlatıp, mağduriyetten özellikle gelirlerinin büyük bölümü yayın geliri olan Anadolu kulüplerinin etkileneceğini söyledim. Bu nedenle bunun bir mağduriyet oluşturacağını, bu toplantıda yüzde 30 düzenlemesiyle ilgili bunun da göz önüne alınması gerektiğini aktardım. Bir rakam önerisinde bulunmadım.

TFF'nin yeni açıkladığı yüzde 40 oranının eski Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman zamanında gündeme geldiğini kaydeden Sepil, şöyle konuştu:

TFF Başkanı Nihat Özdemir'e yaptığım talebin haklı bir talep olduğuna inanıyorum, Bunun oldukça mağdur olan Anadolu kulüplerini koruduğuna inanıyorum. Benim Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı veya Göztepe Kulübü Başkanı olarak Trabzonspor'un hassasiyetinden hiçbir farkım yok. Bu lisans talimatının uygulanmasının Türk futbolu için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu talimatın en büyük savunucusu benim. Bunun çok önemli olduğunu ve uygulanması gerektiğini söylüyorum. Türk futbolunun bu şekilde çok daha iyi noktalara geleceğini hep söyledik. Bu konudaki hassasiyeti anlıyorum ancak benim bu talebim, Anadolu kulüplerinin mağduriyetini engellemek için yaptığım bir müracaattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trabzonspor Kulübü'nün harcama limitlerinin tekrar yüzde 30'a düşürülmesi yönündeki başvurusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Sepil, "Bu konuda karar Türkiye Futbol Federasyonu'ndur. Mühim olan bu lisans talimatının sağlıklı şekilde en kısa sürede yürürlüğe girmesidir. Bunun delinmeden, istisnasız uygulanmasıdır. Burada yüzde 30 veya yüzde 40 olması bana göre çok önemli değildir, mühim olan bunun uygulanmasıdır. Yüzde 30'a dönülürse veya dönülmezse en büyük dileğim bu talimatın hayata en kısa zamanda geçirilmesi, bu konuda hiç kimsenin benim bu arzumla ilgili tereddütünün olmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU