‘Kainat güzeli’ seçilen Güney Afrikalı model için 5 milyon dolarlık taç tasarlandı

Dubai'deki bir firmanın ürettiği taç, 18 ayar altından hazırlanmış, 167 karatlık 1770 küçük elmas, altından sarmaşık, çiçek ve yaprak tasarımına sahip

2019 Kainat Güzeli Zozibini Tunzi / Fotoğraf: Mouawad

Dubai’de faaliyet gösteren Lübnan merkezli bir mücevher firması, 2019 Miss Universe (Kainat Güzeli) kazananı Güney Afrikalı model Zozibini Tunzi için 5 milyon dolarlık bir taç tasarladı.

18 ayar altın kullanılan tacın tasarımında, 167 karalık 1770 adet elmas parçasının yanı sıra, sarmaşık çiçek motifleri de yer aldı.

taç 2.jpg
Taca 'Bir olmanın gücü' ismi verildi / Fotoğraf: Mouawad

 

5 milyon dolar değerindeki tacın tam ortasında yer alan altın sarısı rengindeki 62.83 kararlık büyük elmas parçası ise Güney Afrika ülkesi Botsvana’daki bir madenden çıkarıldı.

Taç, Tunzi’ye geçtiğimiz yılın Kainat Güzeli Catriona Gray tarafından takdim edildi.

 

Firmadan yapılan açıklamada, ‘Power of Unity’ (Bir olmanın gücü) adı verilen tacın, “dünya topluluklarının birbirine bağlılığını temsil etmek” amacıyla tasarlandığı belirtildi.

The National’e konuşa firma yetkilisi, “Tacımız ilhakımı kadınlardan aldı. Bu taç, sadece bir kraliçenin takacağı bir taç değil, aynı zamanda onun güçlü mesajını taşımalıydı” ifadelerini kullandı.

taç 3.jpg
Fotoğraf: Mouawad

 

2019 Kainat Güzeli Tunzi kimdir?

2019 Kainat Güzeli, Güney Afrikalı, 26 yaşındaki Zozibini Tunzi oldu. Miss Universe tacını takan Tunzi ilk Afro saçlı kadın unvanını elde etti.

taç 4.jpg
Fotoğraf: Mouawad

 

1993 yılında, Güney Afrika’nın Doğu Kap şehrinin Tsolo kasabasında doğdu. Üç çocuklu bir ailenin kızı olan Tunzi, Cape Peninsula Teknoloji Üniversitesi’nde halkla ilişkiler yönetimi alanında eğitim aldı. Mezun olduktan sonra uluslararası reklam ajansı Ogilvy’nin Cape Town şubesinde halka ilişkiler stajyeri olarak çalıştı. Daha sonra halka ilişkiler uzmanı olarak görev yaptı.

taç 5.jpg
Fotoğraf: Mouawad

 

Tunzi, geçen ağustos ayında Güney Afrika Güzellik Yarışması’na katıldı. 35 yarı finalist arasında yer alan Tunzi, önce ilk 16’ya girdi, ardından ise final yarışmasında Güney Afrika Güzeli seçildi. Derece almasından dolayı 1 milyon Güney Afrika Randı yani yaklaşık 400 bin TL, bir otomobil, dayalı döşeli bir daire kazanan Tunzi, dün akşam da Miss Universe yarışmasında ülkesini temsil etti ve 2019 Kainat Güzeli seçildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU