Leyla Güven'in durumu kritik aşamada, açlık grevinin 76’ncı gününde kızı ile görüşmeye çıkamadı

Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan: Bugüne kadar zorla da olsa benimle görüşmeye gelirdi, artık demek daha kötü ki gelemedi

76 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'in kızı gazeteci Sabiha Temizkan annesinin durumunun kritik olduğunu söyledi

HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven’in süresiz ve dönüşümsüz sürdürdüğü açlık grevi 76’ncı gününde. 

Sağlık durumu kritik aşamaya giren Güven’in kızı gazeteci Sabiha Temizkan, annesinin dünkü görüşe çıkamadığını söyledi.

“Bugüne kadar en azından kendini zorlayarak da olsa benimle görüşmeye geliyordu. Bu hafta demek ki o durumda da değil”

Annesine “Kendi isteğimle görüşe çıkmıyorum” yazan bir kağıt imzalattıklarını söyleyen Temizkan, “Çok istediği halde çıkamamış olmalı. Mutlaka durumu çok kötüydü ki çıkmadı” dedi. 
 


Temizkan en son bir hafta önce görüşebildiği annesinin son durumunu avukatları aracılığıyla takip ediyor. 

“Annem son gördüğümde iyi değildi. Arkadaşlarının yardımıyla yürüyordu. Kendi başına yürüyebilecek durumda değildi. Telefon görüşmesinde de sesi oldukça kötü geliyordu. Avukat görüşmelerine de uzun süredir çıkamıyor zaten. Sağlığı iyi değil. Gerçekten kritik aşamada ve daha önce de açıkladığımız sağlık sorunları devam ediyor. Ama şu an en önemlisi sıvı almada güçlük çekmeye başladı. Bu bizi çok endişelendiren bir durum. Çünkü sadece sıvıyla besleniyor ve vitamin alabiliyor. Dolayısıyla bu sıvıyı alamadığında çok ciddi şeyler olabilir”

Güven açlık grevine devam edeceğine açıkladı

Leyla Güven, "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması" talebiyle 76 gündür açlık grevinde. 

Güven, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştükten sonra “Tek bir görüşme ile olmaz” dedi ve açlık grevine devam kararı aldı. 

Farklı cezaevlerinde olan 250’den fazla kişi Leyla Güven’e destek vermek için süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde. DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP Milletvekili Selma Irmak süresiz dönüşümsüz, HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk 10 günlük dönüşümlü açlık grevi eylemine başladı. 

Leyla Güven hakkında Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklama ve paylaşımların ardından soruşturma başlatıldı.

22 Ocak 2018’de gözaltına alınan Güven, 31 Ocak 2018’de tutuklandı. HDP Milletvekili Güven, "Terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak" suçlarından yargılanıyor. 

DAHA FAZLA HABER OKU