Rusya Dışişleri Bakanı: Türkiye silahlı muhalifler ile El Nusra'lı teröristleri ayıramıyor

Washington ziyareti sonrası gazetecilere konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: İdlib terör yuvası. Bölgedeki Türk meslektaşlarımız henüz terör eylemlerine bulaşmamış silahlı muhalifleri El Nusra'lı teröristlerden ayıramıyor

Fotoğraf: AFP

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin başkenti Washington'a düzenlediği ziyaretin ardından basın mensuplarına İdlib ile ilgili açıklamalar yaptı. 
 

1.jpg
Sergey Lavrov / Fotoğraf: AP


İnsani krizin gün geçtikçe derinleştiği Suriye'nin İdlib kentinin 'terör yuvası' haline geldiğini belirten Lavrov, Türkiye'nin bölgedeki silahlı muhalifler ile militanları birbirinden ayıramadığını söyledi:

 Ne yazık ki bölgedeki Türk meslektaşlarımız henüz terör eylemlerine bulaşmamış silahlı muhalifleri El Nusralı teröristlerden ayırmaya yönelik sorumluluklarını yerine getirmedi. Bunun zor bir iş olduğunun farkındayız. Vaktinde Obama yönetimi siyasi diyaloğa hazır olan militanları El Nusralı teröristlerden ayıracaklarını belirtmiş ancak bu vaat yerine getirilmemişti. Obama yönetimi bunu yapamadı.

ABD ile El Nusra arasında bir ilişki olduğundan şüphelendiklerini ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı, “Şüphemiz El Nusra’nın Esad yönetimine karşı kullanılmak için korunduğu yönündeydi” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lavrov, örgütün İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesini kontrolü altına aldığını belirtti:

Sadece kontrol altına almakla kalmayıp, buradan Suriye ordusu mevzilerine, sivil altyapılara ve Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü’ne saldırı gerçekleştirdiler. Bu saldırıların her birine yanıt veriyoruz. Ancak elbette sonsuza dek bu durum böyle kalamaz, nihayetinde bölgenin teröristlerden tamamen temizlenmesi ve bölgenin tamamı üzerinde meşru hükümetin kontrolünün yeniden sağlanması gerekiyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU