Okulda çikolata yedikten sonra ölen 7 yaşındaki Mert için MEB'den açıklama: İlgili yöneticiler görevden uzaklaştırıldı, kantinin sözleşmesi feshedildi

Mert’in ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından belirleneceği açıklandı

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal’ın ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Başsavcılık, Köksal'ın, kantinden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken nefes alamayıp, fenalaştığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ise olay hakkında soruşturma başlatıldığını bildirirken, ilgili okul yöneticilerinin soruşturma sürecinde görevden uzaklaştırıldığını ve çikolatayı satan kantinin sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Olayla ilgili olaralk Başsavcılık’tan şu açıklama yapıldı:

Mert Yağız Köksal’ın (ilk bilgilere göre) sabah 8.30’da okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yediği sırada nefes alamayarak fenalaşması üzerine yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 9.10’da vefat ettiği, ölü muayene işleminin yapıldığı ve kesin ölüm sebebinin tespiti amacıyla adli tıp kurumuna sevk edildiği, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

images (2).jpg
Mert Yağız Köksal'ın ölümüne sebep olduğu düşünülen şırınga şeklinde oyuncak sıvı çikolata. Fotoğraf: Haber Global


Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencinin ailesi ve okul çalışanları ile öğrencilerine psikolojik destek amacıyla psikolog ve rehber öğretmenlerden oluşan bir ekip görevlendirdi. 

Okuldan da açıklama: Aileye sabır diliyoruz

Köksal'ın öğrencisi olduğu okuldan da bir açıklama yapıldı.

k_11104622_MERT.jpg


"Tüm okul personeli, öğrencilerimiz ve velilerimiz sarsan bu acı olay karşısında derin üzüntü içersindeyiz" denilen açıklamada, "Ailesine sabr ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" ifadesi yer aldı.

Bakanlık: İlgili yöneticiler görevden uzaklaştırıldı, kantinin sözleşmesi feshedildi

Mert Yağız'ın ölümüyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Açıklamada, çikolatayı satan kantinin 15 Kasım ve 29 Kasım'da denetlendiği belirtilirken, maarif müfettişlerinin soruşturma başlattığı vurgulandı.

Ayrıca,soruşturma sürecinde okulun ilgili yöneticilerinin de görevden uzaklaştırıldığı ve okul kantini işletmesinin sözleşmesinin de feshedildiği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Ankara Keçiören Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1. sınıf öğrencimiz Mert Yağız Köksal'ın 10 Aralık 2019 Salı günü vefatıyla ilgili olay idari açıdan, Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen Maarif Müfettişlerince tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde soruşturulmaktadır. 

Bakanlık Maarif Müfettişleri tarafından yapılan ilk incelemede, söz konusu kantin işletmesinin, ilgili mevzuat gereği okulda oluşturulan komisyon tarafından 15 Kasım 2019 tarihinde, Keçiören İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ise son olarak 29 Kasım 2019 tarihinde denetlendiği görülmüştür.

Soruşturmanın salahiyeti açısından, sorumluluğu olabileceği düşünülen ilgili okul yöneticileri görevden uzaklaştırılmış olup, iddialara konu olan okul kantini işletmesinin sözleşmesi feshedilmiştir. 

Öğrencimizin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan ve eğitim camiamızı derinden üzen bu elim hadisede sorumluluğu bulunan kişiler hakkındaki soruşturma süreci hassasiyetle yürütülmektedir. 

Ayrıca, söz konusu olayla ilgili adli makamlarca başlatılan soruşturma devam etmektedir.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU