Futbolda "VAR" da tartışmaları bitiremedi

Süper Lig’in ikinci yarısında ilk hafta oynanan maçların ardından kulüplerin gündemi hakem kararları ve VAR sistemiydi

Video Yardımcı Hakem (VAR) odası Fotoğraf: AA

Trabzonspor, konuk ettiği lider Başakşehirspor’a 4-2 mağlup olmasından sonra Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin hakemlere ateş püskürdü.

“Bu maçta da 11 yanlı ve yanlış karar var. Pazar akşamı emeklerimiz çalındı” diyen Şahin, hakemlerin lig sıralamasına etki etmeyi amaçladığını öne sürdü. 
 


“Maçı hakemler mi, VAR odası mı yönetiyor?”

Göztepe kulübünden de Yeni Malatyaspor mağlubiyetinden sonra VAR’a tepki geldi. Kulüp başkanı Mehmet Sepil “Başkan olarak kimseyle derdim yok ancak Hüseyin Göçek'in yönettiği maçlarda endişe ile oturuyorum. Yeni Malatyaspor maçında aleyhimize verilen penaltı kararında, görüntüyü izledikten sonra bile hala VAR odası ile konuşmaya devam ediyordu. Maçı hakemler mi VAR odası mı yönetiyor" dedi. 
 


"VAR sistemi Türkiye'de oyuna adalet getirdi"
 
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural ise VAR’a destek verdi. Vural düzenlediği basın toplantısında, VAR sisteminin oyuna adalet getirdiğini savundu.

Vural’a göre sistem sayesinde yanlış kararlar düzeltiliyor, iki santimetre ile ofsayt ve yanlış verilmiş bir kırmızı kart görülüyor. Olmayan bir penaltı verilmiyor. İçeriye girmemiş bir top gol olarak sayılmıyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU