Online market siparişi alışkanlıkları açıklandı

Banabi, kullanıcılarının sipariş alışkanlarını açıkladı

Fotoğraf: AA

Yemeksepeti’nin online market ürünleri sipariş platformu olarak hizmet vermeye Banabi, 6 ildeki kullanıcılarının sipariş alışkanlarını açıkladı

Webrazzi’nin aktardığına göre İstanbul’da, gıda ihtiyaçlarından ev bakım ve kişisel bakım ürünlerine kadar eksiklik duyulan birçok ürün daha çok öğle saatlerinde sipariş ediliyor. İstanbullular sabah saatlerinde en çok zeytin ve kahvaltılık sos sipariş ederken, unlu mamuller ve her gün taze olarak hazırlanan fırın ürünleri de en çok sabah saatlerinde sipariş ediliyor.

İstanbullu kullanıcılar akşam saatlerinde ise sabun, bulaşık deterjanı ve köpek maması gibi muhtelif ürünlere ihtiyaç duyuyorlar. Çikolata, dondurulmuş gıda ve damacana su ise gece saatlerinde sipariş veriliyor. İstanbul’daki erkek kullanıcılar kadın kullanıcılardan yüzde 35 daha fazla sipariş verirken; bebek bezi düşünülenin aksine daha çok erkekler tarafından sipariş ediliyor. Erkekler ayrıca dondurma, kek ve bisküvi, çikolata ve cips, patlamış mısır gibi ürünleri kadın kullanıcılardan daha fazla sipariş ediyorlar. Kadınlar ise vegan ürünler ve sporcu içeceği gibi ürünleri erkeklere göre çok daha fazla sipariş ederek dikkat çekiyorlar.

İstanbullu kullanıcılar yaşlarına göre de farklı ürünlere yöneliyorlar. Fit ürünler en çok 50-55 yaş arasındaki kullanıcılar tarafından tercih edilirken, 15-20 yaş arasındaki kullanıcılar ise atıştırmalık kategorisindeki ürünlere daha fazla ilgi gösteriyorlar.

 

Webrazzi

DAHA FAZLA HABER OKU