Çorlu davasında ara karara ailelerden tepki: Bu ülkede adalet mekanizması işlemiyor

Oğuz Arda Sel'in dedesi: Torununu alıp kucağına seviyorsun, benim torunum iki parça. Beni alın, zindana atın. Yeter. Çekin şu pis ellerinizi adaletin üzerinden

Fotoğraf: Twitter

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili davanın dördüncü duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde görüldü.

Duygu yüklü anlar yaşanan duruşmada mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Tutuklama taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Nisan 2020 tarihine erteledi.

Karara aileler tepkiliydi.

Kazada yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'in dedesi de bu aileler arasındaydı:

Dokuz yaşındaki bir çocuğun ikiye bölünmüş halini görsünler, ondan sonra karar versinler. Biz yaşamıyoruz. Adalet! Nerede adalet? Orta sahadan top çevirdiler. Ta İstanbul’dan geliyoruz, aynı şeyler tekrarlandı, hadi güle güle ayın 21’ine. Diyoruz ki bilirkişiler, bilen kişiler olsun, biz de bir şey sunalım. Hakime özellikle sunuyorum, karar, bilirkişi yok. Bilirkişi kimin elinde, rektörlerin elinde. Rektörler kimin elinde? Siyasilerin elinde. Bilirkişiler noldu? Hani vermiştik, davada müştekiydik. TCDD ile ilişkimiz vardı. Hiç kimse bu davaya bakmak istemiyor. Bazı hocalar var, biz bu davaya bakarız diyorlar, rektörler bildirmemiş ki. Bu neyin davası? Bu ülkede adalet mekanizması işlemiyor. İnsanlar adalet diyor, insanlar ölüyor, kimse bakmıyor. Herkes önüne bakıyor. Para gelsin… Türk halkının itibarı ne olacak beyler? Cumhurbaşkanım torunumu alıp kucağına seviyorsun, benim torunum iki parça. Çuval gibi diktiler. Torununu nasıl kucağına alıp sevebiliyorsun sen? Beni alın, zindana atın. Yeter. Çekin şu pis ellerinizi adaletin üzerinden.

 

 

 

Kazanın ardından başlatılan soruşturma sonunda asli kusurlu bulunan TCDD personelleri Turgut Kurt, Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU