Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis: Türkiye ile savaşa girersek yalnız kalırız, Kardak'tan bu yana en büyük krizi yaşıyoruz

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Bakoyannis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ülkesinin Türkiye ile savaşa girmesi durumunda karşı karşıya kalacağı ihtimalleri değerlendirdi

Fotoğraf: Greek Reporter

Yunanistan'da Yeni Demokrasi Partisi milletvekili, eski Atina Belediye Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, ülkesinin Türkiye ile savaşa girmesi halinde yalnız kalacağını söyledi.

Bakoyannis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Eğer Türkiye ile savaşa girersek yalnız kalacağız. Hiç kimse bizim için kendini feda etmez. Fakat diplomatik olarak yalnız değiliz. Önemli nokta bu. 

Bakoyannis, Türk-Yunan ilişkilerinde siyasi açıdan Ocak 1996'daki Kardak (İmia) kayalıkları krizinin ardından en sorunlu dönem yaşandığına işaret etti. 

Yunanistan'ın bilindikten farklı bir Türkiye gördüğünü belirten Bakoyannis Türkiye ile ortak süreç üzerinde anlaşılması zorunluluğu olduğunu ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmenin iki ülke arasında kriz varken yapıldığına dikkat çeken Bakoyannis, özellikle kriz halinde tartışma ve iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye ile Yunanistan arasında Libya krizi

Yunanistan, Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz yetki alanı belirleme anlaşmasıyla ilgili Birleşmiş Milletler'e itirazda bulundu.

Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz yetki alanı belirleme anlaşmasıyla ilgili açıklama Yunanistan hükümet sözcüsü Stelios Petsas'dan geldi.

Türkiye ve Libya arasındaki anlaşmanın geçersiz olduğunu iddia eden Yunan sözcü Petsas, Yunanistan'ın anlaşma nedeniyle Türkiye ve Libya'ya uygulanacak AB yaptırımları konusunda bir çerçeve oluşturulmasını talep ettiğini de belirtti.

Türkiye'nin Libya ile imzaladığı anlaşmaya karşı olduğunu açıklayan Salih İsa 11 Aralık'ta Atina'yi ziyaret edecek. Salih İsa, Libya'nin doğusunu kontrol altında tutan komutan Halife Hafter'e destek veriyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU