Lübnan: Beyrut sele, bürokrasi krize teslim

Lübnanlılar az bir yağışta bile sokaklarda sel sahnelerinin tekrarlanmasının devletin suçu olduğunu dile getirerek tepki gösteriyorlar. Bürokrasi ise hizmet eksikliklerini birbirini suçlayarak geçiştirmeye çalışıyor

Dün, Beyrut'ta Refik Hariri Uluslararası Havalimanı yakınlarında suya batan tünel / Fotoğraf: AFP

Lübnan'ın birçok bölgesinin geçen hafta ülkeyi vuran soğuk hava dalgasının etkisiyle sellerin yaşanmasından 5 gün sonra fırtınanın yoğunlaşması sonucu sağanak yağmurlar tekrar başladı. Yağışlar sebebiyle karayolları ve tüneller sular altında kaldı.

Hayatın durduğu başkent Beyrut'un birçok bölgesinde, araçların yol ortalarında ve tünellerde bozulurken, ev ve dükkanları su bastı.

Sosyal medya kullanıcıları, tamamen sular altında kalan bölgelerden görüntüler paylaştı. Otomobilleri sulara gömülen pek çok sürücü botlar ile kurtarıldı.

Lübnanlılar az bir yağışta bile sokaklarda sel sahnelerinin tekrarlanmasının devletin suçu olduğunu dile getirerek tepki gösteriyorlar. Bürokrasi ise hizmet eksikliklerini birbirini suçlayarak geçiştirmeye çalışıyor.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, şiddetli yağmur ve sellerin, Saint Simon bölgesini etkilediğini, yolların su gölüne dönüştüğünü, evleri ve dükkanları sel bastığını bildirdi. Yağmur suyunun kanalizasyon sularına karışarak taştığına dikkati çeken NNA, bazı vatandaşların ve bölge sakinlerinin yaya olarak hareket edemeyince bot kullandıklarını aktardı.

Beyrut'un güney banliyölerindeki Ouzai, es-Selam ve Leylaki mahalleleri de sular altında kaldı. Belediyelere müdahale çağrılarının yanısıra kent sakinleri suyu boşaltmak için kişisel girişimlerle bazı giderleri açmaya çalıştı.

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki birçok ofisin yanı sıra geliş ve gidiş salonlarını da sel bastı. Varış salonu önündeki yolda yoğun su birikmesi bir süre trafiği durma noktasına getirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Yusuf Fenianos, Beyrut'ta yaşananlara sel felaketine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, halkın acılarını anladığını ve seller yüzünden kapanan yolları ve diğer olayları takip ettiğini söyledi ve ülkenin içinde bulunduğu mali kriz yüzünden fon vermenin zorluğundan söz ederek “bütün sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu” açıkladı.

Bakan sözlerine şöyle devam etti:

"Son yıllarda sellerden etkilenen kör noktalara seferberlik başlattık. Ouzai gibi Çalışma Bakanlığı'nın noktalarının dışında kalan bazı alanlarda drenaj mekanizması üzerine hızlı bir şekilde çalışıyoruz"

Yaklaşık 50 yıl önce kurulan altyapının, büyük miktarda yağmuru absorbe etmediğine işaret etti.

Bakanlıklar, devlet organları ve yetkililer, her fırtınada Lübnan’ın suya batmasının sorumluğunu birbirlerine atıyorlar. Bir kamu politikası uzmanı olan Dr. Ola Boutros, "En iyi çözüm, ne zaman yağmur yağsa, Yüksek Ulaştırma Kurulu'nun kurulmasıyla bu sahnelerin tekrar yaşanmasından kaçınmaktır" dedi.

Şarkul Avsat’a verdiği demeçte, “ulaştırma, bayındırlık, trafik ve araç konusunun, bu alanda bir kamu politikasının olmamasının yanı sıra yetkileri boşa harcayan (Bayındırlık, Enerji, İçişleri, Ulaştırma, belediyeler, kalkınma ve imar gibi) çeşitli bakanlıklar arasında dağıtıldığını" söyledi.

Boutros, "Bu yenilenen krize en iyi ciddi çözüm, her bakanlık ve organın işlevini tanımlayan ve aralarında koordinasyonu sağlayan söz konusu konseyin kurulması olacaktır" dedi.

Düşünülmesi gereken ikinci bir unsura işaret eden Boutros, "bazı altyapıların Fransız Mandası zamanından kalma olduğunu" söyledi. “Ayrıca yerlerinden edilmiş bir buçuk milyon Suriyelinin varlığı zaten harap olmuş olan bu şebeke üzerindeki baskıyı artırıyor, bu yüzden de her yıl aynı krizle  karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Orhan Abasız

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU