Mısır cezaevlerindeki koşullara dikkat çekmek için İstanbul’da meşalelerle yürünecek

Fatih Camisi’nde başlayıp Saraçhane Parkı’nda bitecek olan yürüyüşe Mısırlı mahkumların yakınları da katılacak

Fotoğraf: AA

Mısırlı Mahpuslar İçin Dayanışma Grubu, Mısır hapishanelerinde ağır koşullar altında tutulan mahkumlar için bugün İstanbul Fatih’te meşalelerle yürüyüş yapılacağını açıkladı.

Açıklamada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bilim adamı, avukat, doktor, siyasetçi, müzisyen, mühendis gibi çeşitli meslek gruplarından binlerce mahkumun kötü koşullar sebebiyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Mahkum yakınları da katılacak

Bu kapsamda, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla ‘farkındalık oluşturmak, işkence, kötü koşullar veya infazla ölümlerine engel olabilmek ve özgürlüklerine kavuşmaları’ için yakınları Mısır cezaevlerinde tutulanların da katılacağı el fenerleriyle ve meşalelerle yürüyüş yapılacak.

Mısır cezaevlerine mektup göndermek ve mahpusların yalnız olmadıklarını göstermek adına başlatılan uluslararası kampanya da kamuoyuna duyurulacak. Bu kampanyayla bir taraftan mahpusların hikayeleri paylaşılacak bir yandan da onlara dünyanın dört bir yanından mektuplar gönderilmesi istenecek.

Saat 19.30'da Fatih Camisi avlusunda başlayacak yürüyüş Saraçhane Parkı'nda sona erecek. Mısırlıların yanı sıra Türkiye'den birçok sivil toplum kuruluşunun ve meslek gruplarının katılacağı yürüyüşün ardından basın açıklaması yapılacak.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU