Konya'da canlı yayın sırasında darp edilen gazeteci: Bana saldıran kendini bilmez birkaç kişi

Demirören Haber Ajansı muhabiri Hasan Dönmez, Konya'da çöken kerpiç ev ile ilgili gelişmeleri aktardığı sırada saldırıya uğradı

Konya'da kerpiç evin çökmesi haberini takip eden Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Hasan Dönmez, Haber Global'de canlı yayın sırasında fiziki saldırıya uğradı.

Konya'nın Karatay ilçesinde 2 katlı kerpiç binanın çökmesi sonucunda üç kişinin hayatını kaybettiği olay sonrası bölgeden son durumu aktaran DHA Muhabiri Hasan Dönmez çevredeki birkaç kişinin saldırısına uğradı.

Canlı yayın esnasında Dönmez'in yanına gelen bir kişi “Ne yapıyorsun ağabey sen. Hayırdır ağabey" diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yanındaki diğer kişi ise gazeteciye küfür ettikten sonra tokat atıp saldırdı. 

Görevi başında henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce tekme tokat saldırıya uğrayan Dönmez, çevredekilerin araya girmesiyle kurtuldu.



Dönmez: Teyit edilmiş bilgi verdim, kendini bilmezler saldırdı

DHA muhabiri Hasan Dönmez yaşadıklarını Independent Türkçe'ye anlattı:

Haber Global'e yayın verdiğim sırada, mahalleden birileri ölenlerin birinci derece akrabaları değil saldırdı.  Orada evdekilerin ölüm haberini duyurduğum esnada saldırı oldu. Sabah 5 gibi hayatını kaybetmişlerdi evdekiler. Elimdeki bilgiyi teyit ettim. Gördüğüm cansız beden torbalarını ilçe emniyet müdürüne teyit ettirdim.  "Doğrudur" dendi, üç kişinin cansız bedenlerinin çıkarıldığını söyledi.  Benim canlı yayın sırasındaki beyanım bu bilgiye dayalıdır.  Orada kendini bilmez kişiler bana saldırdı.  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da beni aradı, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 

Gazeteciler Cemiyeti saldırıyı kınadı

Konya Gazeteciler Cemiyeti de DHA muhabiri Hasan Dönmez'in Akçeşme Mahallesi Burç Sokağı'nda çöken kerpiç evin önünde canlı yayın yaptığı sırada çevredekilerin saldırısına uğradığı belirtildi.

Muhabirin fiziksel saldırıya uğradığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

Meslektaşımız Hasan Dönmez'e görevi sırasında yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Evin çökmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği olayı canlı yayında anlattığı sırada muhabir arkadaşımız Hasan Dönmez'e yapılan sözlü ve fiziksel saldırı asla kabul edilemez. Zor şartlar altında görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilere yönelik bu tür saldırıların son bulmasını istiyoruz. Saldırganlarla ilgili gerekli adli ve yasal işlemlerin bir an önce başlatılmasını istiyoruz. Muhabir Dönmez'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak bu süreçte yanında olacağımızı bildiriyoruz.

DİSK Basın-İş de olayın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı.


CHP'li Emre: Saldırı halkın haber alma hakkına yapıldı

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Zeynel Emre de saldırıyı Twitter'dan yayınladığı mesaj ile kınadı, yetkilileri görevini yapmaya çağırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU