Kirası 400 liraydı... Çöktü, babaanne ve torunlarına mezar oldu

Konya’da iki katlı kerpiç evde çökme meydana geldi. Enkaz altından, evde kiracı olarak yaşayan Sultan Dakım ve 2 torununun cesetleri çıkartıldı. Yakınları, Dakım’ın, yıkılma tehlikesine rağmen kirası ucuz olduğu için evde oturmaya devam ettiğini söyledi

Konya merkez Karatay İlçesi, Akçeşme Mahallesi Burç Sokak'ta bulanan ve 62 yaşındaki Sultan Dakım’ın kiracı olarak yaşadığı 2 katlı kerpiç binada saat 05.00 sıralarında çökme meydana geldi. Evin etrafını çevreleyen bahçe duvarlarının yüksek olması nedeniyle göçük saatler sonra fark edildi.

AW878214_11.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Babaanne ve torunlarının cesetleri bulundu

Konya’da iki katlı kerpiç evin göçmesi sonucu iki torunu ile birlikte hayatını kaybeden Sultan Dakım’ın oturduğu evde daha öncede çökmeler meydana geldiği buna rağmen ucuz olduğu gerekçesiyle 400 liraya tutup oturduğu öğrenildi. Sultan Dakım ve torunları Muhammet Dakım (16) ve Bektaş Dakım'ın (4) cesetlerini çıkarttı.

AW878214_04.jpg
Göçükte hayatını kaybeden Muhammet Dakım  / Fotoğraf: İHA

 

Üç ceset, göçük haberi duyarak olay yerine gelen Dakım’ın yakınlarının feryat ve gözyaşları arasında evden çıkartıldı. Sultan Dakım’ın ve torunlarının cansız bedenleri Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ucuz diye terk etmemiş

Enkaz altında kalarak torunuyla birlikte hayatını kaybeden Sultan Dakım’ın çöken binaya 400 lira kira verdiği ve yakınlarının ‘ev çökecek’ uyarılarına rağmen ucuz olduğu için eğvde oturmaya devam ettiği öğrenildi.

Sultan Dakım ile birlikte hayatını kaybeden Muhammet Dakım ile Bektaş Dakım’ın kuzen oldukları ve zaman zaman babaannelerinin yanına gelerek kaldıkları öğrenildi.

AW878214_02.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Kurtarma ekipleri yıkılan binada zarar görmemiş bir de yavru köpek buldu.

4 saat sonra haber verildi

Olay yerine İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile birlikte gelerek kurtarma çalışmalarını takip eden Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak burada yaptığı açıklamada, 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Vali Toprak şöyle konuştu:

Bahçe duvarı nedeniyle evin göçtüğü komşular tarafından geç fark edilmiş ve saat 09.00 gibi haberimiz oldu. Haberin geç alınmasından dolayı da olabilir maalesef vatandaşlarımız hayatını kaybetti

Riskli binalar mühürlenecek

Bölgede bu durumda olan evlerin bugünden itibaren boşaltılacağını duyuran Vali Toprak, “Bu binalar çok eski toprak yığma olduğu için belli bir dönemden sonra dayanıklılığını kaybediyor. Yağışları da alınca çözülmeler oluyor. Çevre taranacak, risk altındaki binalar boşaltılacak. Vatandaşların can ve mal güvenliği için çalışmalar başladı” dedi.

İncelemeler kapsamında göçüğün meydana geldiği bitişikteki kerpiç evde risk altında olduğu için zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürerken, risk taşıyan tüm binaların boşaltılıp mühürleneceği belirtildi.

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU