Dilipak: Öğretilenlerle ilgili en ufak bir eleştiriye tahammül yok; Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşını sorgulayamazsınız

Dilipak, Türkiye’deki eğitim modelinin tutarsız olduğunu ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, eğitim ile ilgili yazdığı yazıda, “Kimsenin bu çocukların zeka tipini merak ettikleri yok. Müfredat heyecan, merak uyandırmıyor. Öğretilenlerle ilgili en ufak bir eleştiriye tahammül yok” görüşünü savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Soru soramazsınız. Sorsanız da cevabı yok” ifadesini kullanan Dilipak, “Mesela dünya haritası niye böyle, cevabı yoktur. Kurtuluş savaşı, Çanakkale savaşını sorgulayamazsınız” ifadesini kullandı.

“Gençler, resmi ahlak misyonerliğinin yapıldığı, tutarsız bir eğitim modelinin kobaylarına dönüştürülüyor” diyen Dilipak, Akit’teki yazısında şunları kaydetti:

Eğitim siyasi iktidarların elinde “toplum mühendisliği”ne dönüşüyor. Sürekli değişen, hiçbir sabitesi olmayan, resmi ideoloji, resmi din, resmi ahlak misyonerliğinin yapıldığı, tutarsız bir eğitim modelinin kobaylarına dönüştürülüyor gençler.. Adı “Milli” olan bu eğitim, “Milli” olan ne varsa onlara kapısını kapatmış durumda.

“Çözüm bulunmazsa ortada kalırız”

Bir an evvel çözüm bulunmazsa, halimiz yaman! 2025 Dijital devriminde Avatar’ların, Humanoid’lerin, Siborg’ların, Genomik’lerin dünyasında milyonlarca işsiz genç adamla orta yerde kalabiliriz. Ondan sonrasını da kimse tahmin edemez.

 

Independent Türkçe, Akit 

DAHA FAZLA HABER OKU