Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Mesele AK Parti’nin millet nezdindeki yerinin hızla irtifa kaybediyor olması

Kiras, AK Parti’nin rakiplerini gözden düşürmek için uğraştığını, küskün seçmen için çaba göstermediğini söyledi

Fotoğraf: AA

Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, Şehir Üniversitesi üzerinden başlayan tartışmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  eski yol arkadaşlarını dolandırıcılıkla suçladığını ifade etti.

Kiras, aralarında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski bakan Ali Babacan’ın da yer aldığı isimlerin yalnızca Halk Bankası’nı dolandırma ithamına maruz bırakılmakla kalmayacaklarını, Türkiye’de kötü giden ne varsa her şeyin sorumlusu olarak da gösterileceklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar’daki köşe yazısında “Ancak bu noktada iktidar partisi açısından ufak bir sorun var. Bu stratejinin işe yaraması zor” diyen Kiras şunları kaydetti:

Çünkü mesele eski AK Partililerin yeni parti kuruyor olmaları değil. Mesele AK Parti’nin millet nezdindeki yerinin hızla irtifa kaybediyor olması. AK Parti yeniden milletin -veya hiç değilse küskün seçmeninin- gönlüne girmek için çaba göstermek yerine rakiplerini gözden düşürmek için uğraşıyor. Ekrem İmamoğlu’nu, Mansur Yavaş’ı yıpratarak İstanbul’u, Ankara’yı geri alabileceğini zannediyor. Bunun yerine halkı kendisinin İstanbul’u ve Ankara’yı daha iyi yönetebileceğine ikna etmeyi düşünmüyor. 23 Haziran’da bu strateji duvara tosladığı halde…

Erdoğan, hiçbir üniversiteye tapu devri olmadığı halde isim vermeden Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Şehir Üniversitesi’ne tapu devri yapıldığını söylemiş, bazı isimlerin Halk Bankası’nın dolandırılmaya çalışıldığını öne sürmüştü.

Özel ekip kuruldu

Kiras Karar’da “AK Parti’de işler nasıl buraya kadar geldi?” başlığıyla yayımlanan yazısında Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve diğer bütün ‘eski arkadaş’ların tasfiyesi için “birtakım özel ekipler kurulduğunu” iddia etti.

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU