Selahattin Demirtaş, tetkikler için hastaneye götürüldü

Demirtaş’a yarım kalan tetkiklerin yapıldığı öğrenildi

Fotoğraf: Twitter

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tetkiklerinin yapılması için bir hafta sonra tekrar Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Edirne İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Demirtaş'ın bugün akşam saat 18.00 sıralarında cezaevinden hastaneye sevki sırasında jandarma ekipleri etten duvar örerken, ring aracıyla mahkum girişi de tamamen kapatıldı.

Hastanede yapılan gerekli tetkiklerin ardından Demirtaş, saat 19.30'da tekrar cezaevine götürüldü.

HDP'den açıklama

Konu hakkında HDP'den de bir açıklama geldi:

Demirtaş’ın bugün 17:30’da gastroenteroloji bölümünde, daha önce verilen randevu planlaması sonucu yarım kalan tetkiki yapılmış, 19:30’da cezaevine dönmüştür. Saat 20-22 arası avukatları ile görüşmüştür, genel durumu iyidir, yapılan haberler doğru değildir.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve nefes darlığı nedeniyle bilinç kaybı yaşayan Selahattin Demirtaş avukatlarının bir haftadır hastaneye sevk edilmediği yönündeki açıklamalarının ardından 12 Aralık’ta hastaneye sevk edilmişti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Demirtaş'ın şikayetleri doğrultusunda "Kardiyoloji, Nöroloji, Gastroenteroloji ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalları" tarafından görüş alındığını ve "yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri sonrasında akut hayatı tehdit edici patoloji saptanmadığını" açıklamıştı. Demirtaş’ın "poliklinik kontrol önerisiyle taburcu edildiği" ifade edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU