Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın avukatlarının mal varlıklarını araştırın

CHP lideri, Erdoğan'ın avukatlarının "HSK üzerindeki en etkili isimler olduğunu" öne sürdü

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarının mahkemeden para ile adam kurtardığını söylerken “Mal varlıklarını araştırın. Hâkim ve Savcılar Kurulu üzerindeki en etkili kişiler bunlar. Milyon dolarları araştırılsın” dedi.

Kılıçdaroğlu, 2020 bütçesi ile ilgili TBMM’de yaptığı konuşmada hükümete özellikle yargı konusunda sert eleştiriler getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından yargı ile ilgili öne çıkanlar şöyle:

Bir partinin genel başkanı hakim tayin ediyorsa biz ona farklı gözle bakarız. AKP'nin genel başkanı hakim tayin ediyor. Bir partinin genel başkanı hakim tayin ederseniz olmaz. Benim tayin ettiğim bir hakim düşünün, orada yargılandığınızı düşünün. CHP'nin hakimi bizim aleyhimize karar verdi dersiniz. Böyle düşünmek doğaldır.

Rejim değiştikten sonra yargı büyük yaralar aldı. Rahip Brunson... AKP'lilerin olduğu bir toplantıda bu can bu bedende olduğu sürece o teröristi alamaz, dedi. Salon alkıştan yıkılıyordu. Peki ne oldu? Brunson nerede? Hangi gerekçeyle bıraktınız? Şimdi siz bana Türkiye Cumhuriyeti'nde yargı bağımsız mı dedirteceksiniz. Değil arkadaşlar. Kime teşekkür ediyor Trump Erdoğan'a teşekkür ediyor. Türk mahkemelerine değil.

Adalet Bakanlığı’na çağrı: Araştırın

Adalet Bakanlığı’na çağrı yapıyorum. Sayın Erdoğan’ın avukatlarının mal varlıkları araştırılsın. Mahkemeden adam kurtarmak parayla. Hakim tayin ediyorlar. HSK'nın üzerindeki en etkili kişiler onlar. Bir avukat nasıl başsavcıya kül tablosunu getirin der. Başsavcı koşarak getirir. Bu mudur düzen? İtiraz ediyoruz. Bizim de sorunumuzdur sizin de sorununuzdur. Çok açık bir şey söyleyemiyorsanız gidin konuşun. Yargıda çok ciddi bozulmalar var.

FETÖ borası açıklaması: Öldürüldü, çünkü çok fazla şey biliyordu

“FETÖ  borsası” hakkında da konuşan CHP lideri, şunları söyledi:

Sabah Gazetesi’nden bir köşe yazarı 14 Temmuz 2017'de söyledi. Sonra sizlerden bir milletvekili 2018'de Gaziantep'te bir FETÖ borsası olduğunu, itirafçı adı altında iş adamlarının serbest bırakıldığını söylüyor. AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Av. hapsindeyken polis kılıklı iki kişi tarafından öldürüldü. Niçin, çünkü çok fazla şey biliyordu. Para veriyorsunuz serbest bırakılıyorsunuz. Bank Asya'nın önünden geçeni, oğlunu FETÖ okuluna göndereni içeri attılar.

Kılıçdaroğlu ayrıca konuşmasında Türkiye’de 2 milyon 136 bin kişinin aylık 2020 liranın altında aylık aldığını, bin liranın altında emekli aylığı alan 843 bin 647 kişi olduğunu açıkladı. CHP lideri 2002-2019 arasında yabancılara ödenen 173 milyar 55 milyon dolar ödendiğini, Türkiye’nin 1 saniyede 596 dolar faiz ödediğini aktardı.

CHP lideri sözlerini şöyle sonlandırdı:

15 Temmuz şehit ve gazileri için para toplandı. Ne dolu bu para? 'Hazineye devredildi.' E bu şehitler için, aileleri için toplanmıştı. İnsanda biraz ahlak olur. Sizin vicdanınıza seslenerek bir soru soracağım. Tank Palet fabrikası Avrupa'nın en büyük fabrikası. 20 milyar dolar değerinde. Tank ihalesi yapılıyor eyvallah, ilk ihale iptal ediliyor, ikincisi açılıyor, üç firma katılıyor biri kazanıyor. Eyvallah itiraz etmedik. Onlara bir sürü imtiyaz verildi, itiraz etmedik. İhaleyi alan firma kendisine tesis edilen alanı bıraktı Tan Palet Fabrikası'na giriyor. Sözleşmede '25 yıl süreyle üretim yapılacak' dese eyvallah, eğer böyle bir madde varsa. İhalesiz bir Tank Palet firması başka bir firmaya nasıl, hangi kanuna göre verilir? Kar garantisi veriyorsun, zarar ihtimali yok. Yanında askeri sırları veriyorsun. Hepsi sözleşmede. Bunun adı nedir, siz söyleyin. Bütçede bunların tartışılması lazım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU