İmamoğlu, Bilal Erdoğan’ın da üyesi olduğu İlim Yayma Vakfı’nın kurucuları arasında görünüyor

Sosyal medyada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Bilal Erdoğan ve iktidara yakın çok sayıda kişinin üyesi olduğu İlim Yayma Vakfı’nın üyesi olduğu iddia edildi. Independent Türkçe, İmamoğlu’nun nasıl kurucular listesine girdiğinin cevabını buldu

Fotoğraf: AA

Sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İlim Yayma Vakfı’nın kurucu üyeleri arasında yer aldğı iddia edildi.

Buna ilişkin de bir liste yayımlandı. Vakfın internet sitesinde yer alan bilgiler de bunu doğruladı. İmamoğolu'nun, kurucular listesinde yer aldığı görülüyor.  

Listede başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan olmak üzere iktidara yakınlığıyla bilinen çok sayıda tanınmış kişi de bulunuyor.

Independent Türkçe’nin ulaştığı İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, kardeş kuruluş olan İlim Yayma Vakfı'nın kurucular listesinde yer alan isimlere ilişkin bilgi verdi.
 

 

yusuf tülin.jpg
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün / Fotoğraf: AA


Görevde olan vali, belediye başkanı, müftü otomatikman üye sayılıyor

Tülün, vakıf kuruluş senedi gereği görevde olan İstanbul Valisi, İBB Başkanı ve İstanbul Müftüsü’nün görevleri süresince vakfın doğal üyeleri sayıldığını söyledi. 

Kurucular listesinde isimleri yer alan İBB Başkanının görev süresi bittiğinde de listeden çıkarıldıklarını ifade eden Tülün, şunları söyledi:

Buradaki üyelik şahsa değil, makama verilen bir üyelik. İmamoğlu’nun üyeliği de bu şekilde. Daha önceki belediye başkanları da aynen görevleri süresince kurucular listesinde gösteriliyordu. Görev süreleri bitince listeden çıkarıldılar.

Tülin, İmamoğlu’nun kurucuları arasında göründüğü İlim Yayma Vakfı’nın herhangi bir toplantısına da katılmadığını belirtti.

ekremliste.PNG
İmamoğlu, vakfın kurucuları arasında 27.'inci, Bilal Erdoğan ise 80.'inci üye görünüyor / Görsel: İlim Yayma Vakfı Sitesi

 

1973'den beri uygulama sürüyor

İlim Yayma Vakfı, 1951 yılında kurulan İlim Yayma Cemiyeti tarafından 1973 yılında kuruldu.

Muhafazakar eğilimi vakfın kuruluş senedinde yer alan kural gereği İstanbul’da göreve gelen bütün belediye başkanları, valileri ve müftüleri görevleri süresince üye olarak listeye alınıyor.

Vakıftan edinilen bilgiye göreve geldikten sonra kurucu üyeleri arasına isminin eklendiğinin İmamoğlu’na bildirildiği kaydetti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU