Susam Sokağı'nda Minik Kuş ve Kırpık'a hayat veren Caroll Spinney 84 yaşında hayatını kaybetti

Spinney, çocuk programı için ekibin tüm diğer üyelerinden daha fazla bölümde çalışmıştı

Caroll Spinney 2018'de emekli olmuştu (AP) 

Çocuk programı Susam Sokağı'nda Minik Kuş ve Kırpık karakterlerine hayat veren kukla oynatıcısı Caroll Spinney, 84 yaşında hayatını kaybetti.

(Programın yapımcısı - ç.n.) Susam Atölyesi (Sesame Workshop), bir süredir distoni hastalığıyla mücadele eden Spinney'nin 8 Aralık pazar günü Connecticut'taki evinde hayatını kaybettiğini doğruladı.

Spinney 2018'de emekli olmadan önce Susam Sokağı'na katkılarından dolayı 5 kez Daytime Emmys ödülüne, 2006'da da Ulusal Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi'nin (National Academy of Television Arts and Sciences) Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spinney 1969'da yayımlanmaya başlayan Susam Sokağı'nın binlerce bölümünde çalışmış, karakterlere hayat ve ses vermişti. Oyuncu kadrosunun diğer tüm üyelerinden daha fazla bölümde görev alan Spinney'nin hayat hikayesi 2015'te, I Am Big Bird isimli belgesele konu olmuştu.

Susam Sokağı'nın kurucu ortağı Joan Ganz Cooney yaptığı açıklamada Spinney'nin diziye yaptığı katkının "saymakla bitmeyeceğini" söyledi.

Cooney, "Bize sadece Minik Kuş'u ve Kırpık'ı değil, kendinden de çok fazla şey verdi. Susam Atölyesi'nde ölümünün yasını tutuyoruz. Susam Sokağı'na ve tüm dünyadaki çocuklara verdiklerinden dolayı ona büyük şükran duyuyoruz" diye yazdı.

Spinney'nin 1972'de Çocukların Televizyon Atölyesi (Children’s Television Workshop) için çalışırken tanıştığı eşi Debra hala hayatta ve üç çocukları var.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU