İmamoğlu, Kanal İstanbul tartışmasını sürdürdü: Halk, İstanbul'a faydası olmayan bütün anlaşmaları 23 Haziran’da iptal etti

İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili fikirlerinin net olduğu değerlendirmesinde bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Kanal İstanbul projesine yönelik “İBB ile protokol yaptık” sözlerine verdiği yanıtta, “Geçmişe dönük bütün anlaşmaları halk 23 Haziran’da iptal etti” şeklinde yanıt verdi.

Turhan’ın sözleri için “talihsiz açıklama” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

2012, 2014, 2015, 2016 hatta 2018’de de o dönemin yetkilileri ile aralarında yapılmış protokoller var kurum içinde. Ama protokol deyince Sayın Bakan, zannedersiniz ki, imzayı attık iş bitti. Eğer Sayın Bakan’ı bir imza kurtaracaksa ya da İstanbul’u bir imza mahvedecekse, hiç kusura bakmasın yani bu konuda da araştırma yapmamış. Sayın Bakan’ı hep uyarıyorum, araştırarak ve süreci derinlemesine analiz ederek beyanatta bulunması konusunda. Ama ne yazık ki talihsiz bir açıklama. Kaldı ki 23 Haziran 2019’da geçmişe dönük bu ve bu tür bütün anlaşmaları halk iptal etti zaten

imammoğluu.jpeg
İmamoğlu, CHP, İYİ Parti ve MHP gruplarını ziyaret etti / Fotoğraf: CHP Basın Ofisi

 

Anlaşmaların hukuki geçerliliği olmadığını savunan İmamoğlu, “Yeni bir dönem başladı. Yani sesini çıkarmayan, ilgilenilmeyen değil, yeni bir dönem başladı. O bakımdan biz, 23 Haziran 2019 itibari ile İstanbul’un konularına başka bir gözle bakıyoruz. Toplumun faydasını mı, bu şehrin faydasına mı? O gözle baktığımızda da Kanal İstanbul ile ilgili fikrimiz nettir” açıklamasında bulundu.

Meclis toplantısı öncesinde MHP, İYİ Parti ve CHP gruplarını ziyaret eden İmamoğlu, parti ziyaretlerinin ardından kameraların karşısına geçip, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, “AK Parti grubuna neden ziyaret gerçekleştirilmedi” sorusuna, “AK Parti’den de randevu istedik ancak bugün grup toplantılarını kendi il binalarında yapacaklarını ifade ettiler” yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU