Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet arasında iş birliği protokolü: 711 manevi danışman görevlendirildi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, danışmanlara 1 aylık eğitim verildiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş protokole ilişkin, “Şu an itibarıyla 711 hocamız, KYK öğrenci yurtlarında gençlere manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak üzere görevlendirilmiştir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Arasında İşbirliği Protokolü" imza törenine katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada, Bakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer kurumların gençlerin bugünü ve yarınını daha güçlü kılma adına ciddi çalışmalar yaptığını belirtti.

“Gençliğin istismar edilmemesi ve kullanılmaması için ciddi mücadele verilmesi gerektiğini“ söyleyen Kasapoğlu, "Maalesef bazı mahfiller gençlerimizi geçmişte istismar ettiler ama bundan sonraki süreçte bu tür iş birlikleriyle onlara hiçbir istismar alanı bırakmayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Kasapoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemli miktarda bir personel sayısı var. Camilerdeki cemaatlerin ve Kur'an kurslarındaki öğrencilerin spora yönlendirilmesi, sporla ilgili bilincinin artırılması hakikaten önemli bir misyon. Bu konudaki iş birliğimizin hem sportif geleceğimiz açısından hem de sportif başarılar açısından önemli bir aşama olduğunu düşünüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı müesseselerde de spor imkanlarını Bakanlık olarak nasıl artırabiliriz? Bu iş birliğiyle inşallah bunu da sağlamanın çabası içerisinde olacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Kasapoğlu, bu yılı "Gönüllülük Yılı" ilan eden Bakanlığın çalışmalarına Diyanet İşleri Başkanlığının katkılar sağlayabileceğini dile getirerek, kurumlar arası iş birliğinin gelecek dönemde değişen şartlara göre artırılabileceğini ifade etti.

"Gençlerin arasında ayrımcılık yapmıyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, protokolün gençlere yönelik manevi danışmanlık ve din eğitimi hizmetleri sunumu yapacağını bildirerek, şunları kaydetti:

İlk olarak 2013'te imzalanan iki protokolle Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda Başkanlık marifetiyle Kur'an eğitim ve öğretimine yönelik çalışmalar başlatılmıştı. Akabinde 2015'te imzalanan iş birliği protokolüyle gençlere yönelik Kur'an eğitiminin yanı sıra manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetinin de önü açılmıştı. Halen bu protokol kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımızca açılan bütün yaz kamplarının maneviyat istasyonlarında hocalarımızı görevlendirmekteyiz. Şu an itibarıyla 711 hocamız, KYK öğrenci yurtlarında gençlere manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak üzere görevlendirilmiştir. Bu hocalarımıza bir aylık hizmet içi eğitimi verildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU