Erdoğan'dan Macron'a tepki: İslami terörden bahsediyor, karşımızda susuyor, NATO'da aynı ifadeleri kullanıyor

İİT Sosyal İşler Bakanları Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı'na tepki gösterdi. Erdoğan, "Sarı yelekliler çıktı, hadi çöz bakalım" sözlerini kullandı

Erdoğan, "İslam ülkelerinin her biri ayrı sıkıntılar yaşıyor" dedi / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tepki göstererek, "İslami terörden bahsediyor. Karşımızda susuyor, NATO zirvesinde aynı ifadeleri kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Paris’te sarı yelekliler çıktı, hadi çöz bakalım, durdur bakalım. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" diye devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Sosyal İşler Bakanları Zirvesi’nde konuştu.

İslam ülkelerinin her birinde ayrı bir sıkıntı yaşandığını söyleyen Erdoğan, “Kimi sefalet düzeyinde yoklukla imtihan oluyor, kimi terör belası ya da kardeş kavgasıyla boğuşuyor, kimi yönetimler halkın taleplerine karşılık vermiyor” sözlerini kullandı.

İslam ülkelerindeki en önemli zenginliğin yer altı kaynakları değil genç nüfus olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, “İslam ülkelerini, böl-parçala-yut anlayışıyla emperyalist anlayış yoluna devam ediyor” şeklinde konuştu.

iit-AA.jpg
İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal İşler Bakanları Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekildi / Fotoğraf: AA

 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

İİT, nüfusları Müslümanlardan oluşan tüm ülkeleri bir araya getiren bir yapı olması sebebiyle elimizdeki en önemli araçtır.

İslam ülkelerinin her birinin ayrı bir sıkıntısı var. Kimi sefalet düzeyinde yoklukla imtihan oluyor, kimi terör belası ya da kardeş kavgasıyla boğuşuyor, kimi yönetimler halkın taleplerine karşılık vermiyor.

Madem hepimiz kardeşiz, öyleyse buna uygun davranmalıyız.

Filistinlilerin haklarını savunmaktan ve tüm mazlumlarla dayanışma içinde olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Keşmir, Arakan ve Türkistan başka olmak üzere pek çok yerde Müslümanlar aleyhine gelişmeler yaşanıyor. 

Batı ülkelerinde İslam ve Müslüman düşmanlığı da başka bir sorundur. 

Macron'a tepki: Karşımızda susuyor, NATO'da konuşuyor

NATO zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı kalkmış İslami terörden bahsediyor, kendisine kaç kere söyledim, bakın İslam, kelime anlamı itibariyle silm, buradan türeyen ve anlamış barıştır. Karşımızda susuyor, NATO zirvesinde aynı ifadeleri kullanıyor. Ne oldu şimdi, Paris’te sarı yelekliler çıktı, hadi çöz bakalım, durdur bakalım. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

İslam ülkeleri olarak aile kurumumuza ne kadar sahip çıkarsak geleceğimize de o kadar sahip çıkabiliriz.

Kadının ve çocuğun uğradığı ruhsal ve fiziksel şiddet sorununu bitirmeden, güçlü aile yapısını inşa edemeyiz.

İslam ülkeleri olarak en önemli zenginliğimiz yer altı kaynaklarından ziyade, genç nüfusumuzdur.

İslam ülkelerini, böl-parçala-yut anlayışıyla emperyalist anlayış yoluna devam ediyor.

Avrupa ve kimi Arap ülkeleri, sınırlarını Suriyeli mültecilere kapatırken, biz ekmeğimizi paylaşmaktan çekinmiyoruz.

Eninde sonunda yeni yerleşim yerlerinin inşası projemize ve sığınmacılara verdiğimiz diğer hizmetlere gereken destek verilecektir.

NATO'da plan projeleri dağıttım ana ne yazık ki 'destek veririz' diyenleri göremedik.

Arnavutluk'ta 500 konut yapılacak

Sizlere bir çağrım olacak, bundan bir hafta önce Arnavutluk’ta 6,4 şiddetinde deprem oldu. 51 kardeşimiz öldü. Dures kenti enkaz haline geldi. Dün Sayın Başbakan Edirama aydınlatma yaptı. Arnavutluk’ta 500 konut yapma sözümüz var. 3 ayrı bölgede biz bu 500 konutu süratle inşa edip, artık kış mevsiminin de içinde olma hasebiyle bir an önce bu konutlara yerleşmelerini sağlayalım istiyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU