Kat görevlisi olarak çalıştığı kuruma müdür oldu, hikayesini anlattı: Azmimin karşılığını aldım

4 çocuk sahibi Zübeyde Mutlu, eğitim gördüğü sırada iş hayatına da atılarak Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı Karatay Aile Sanat ve Eğitim Merkezi'nde (ASEM) önce kat, sonra da danışma görevlisi olarak çalıştı, son olarak kuruma müdür olarak atandı

Zübeyde Mutlu 50 yaşında, 4 çocuk annesi. 

İlkokuldan mezun oldu, daha sonra okula gidemedi, çalışma hayatına girdi.

Yaşadığı şehir Konya'daki Karatay Aile Sanat ve Eğitim Merkezi'nde kat görevlisi olarak çalışmaya başladı. 

Okumaya yönelik isteği ise hiç bitmedi. 

Dışarıdan önce ortaokul ve lise eğitimini tamamladı ardından üniversiteyi açıktan bitirip yüksek lisans eğitimi aldı. 

Kat görevlisi olarak çalıştığı eğitim kurumunda eylül ayından bu yana artık yönetici pozisyonunda, kurumun müdürü olarak atandı.

Zübeyde Mutlu, içinde hep okuma isteğinin olduğunu söylüyor, geçmişte eğitim hayatına devam edememesini içinde kalan bir yara olarak nitelendiriyor.

Kardeşinin kendisine verdiği destek sayesinde ise hem hayaline kavuştu hem çalıştığı iş yerinde yöneticiliğe kadar yükseldi: 

Eğitime devam edememiş olmam içimde hep bir yaraydı. Kardeşim ortaokula kaydettirdi. Bu, en güzel sürprizdi. Arkasından liseyi bitirdim. Psikolog olan oğlum ise üniversite sınavına hazırladı hatta ev işlerini de büyük ölçüde yaparak sınava odaklanmamı sağladı.

Mutlu, Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı Karatay Aile Sanat ve Eğitim Merkezi'nde (ASEM) önce kat, sonra da danışma görevlisi olarak çalıştığını söylüyor, eğitimini akşamları tamamlama imkanı bulduğunu anlatıyor:
 

Kardeşim ortaokula kaydettirdi. Bu, en güzel sürprizdi. Arkasından liseyi bitirdim. Psikolog olan oğlum ise üniversite sınavına hazırladı. Hatta ev işelerini de büyük ölçüde yaparak sınava odaklanmamı sağladı. 2007'de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümüne yerleştim. Üniversiteye başladığımda dördüncü çocuğuma hamileydim. Bu sırada iş hayatına atılmıştım. Sabah iş, akşam da derslere gidiyordum. Bunların yanında ev işleri ve çocuklarımla da ilgileniyordum. Ev işlerini bitirdikten sonra derslere çalışırdım. Mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalında 'Yaygın Eğitim' konulu tez ile yüksek lisansı da tamamladım. Daha sonra çalıştığım eğitim kurumunda yöneticiliğe getirildim. Bunları başarmamda çocuklarımın emeği büyük.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU