Güngören’de şoföre verdiği ‘tuvalet’ cezasıyla gündeme gelen İpekçi: Operasyon düzenlendi

Belediye şoförüne ceza vermesi sonrası istifa etmek zorunda kalan Güngören Belediyesi’nin eski Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, "Komünizme ve kapitalizme alternatif, halkın ortaklığındaki bir sistemi hayata geçirmek istediğimizden hedef seçildik" dedi

Güngören Belediyesi’nde görev yapan E.T. isimli şoförü, kendisine selam vermediği iddiasıyla tuvalet kapısının önüne oturttuğu öne sürülen Veysel İpekçi, çektiği video ile kendini savundu.

Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “İnsan gönlünü kıranların biz de partideki görevleriyle ilgili kalemini kırarız” sözleriyle eleştirdiği İpekçi, 9 dakikalık videoda, kendisine "operasyon, tertip" gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Linç girişimine maruz kaldığını savunan Veysel İpekçi, “Güngören içindeki basit bir olay” olarak nitelediği durumun bu kadar büyüyeceğini düşünmediğini söyledi.

Olayın ardından hemen istifasını açıklayarak, olayın Güngören özelinde çözüleceğini düşündüğünü kaydeden Veysel İpekçi, açıklama yapma gereği duymasını şu sözlerle açıkladı:

Daha sonra olay beni, ailemi, çevremi etkiler biçimde büyütülünce mecburen ve hiç gerek yokken yedi düvele karşı mücadele veren Reis-i Cumhur'un gündemine gelince ve ona da yanlış aksettirildiğini düşündüğüm için bu açıklamayı yapma gereği hissettim.

“Komünizm, kapitalizme karşı sistem…”

Veysel İpekçi, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’le birlikte “komünizme ve kapitalizme alternatif bir sistemi hayata geçirecekleri dönemde”, kendilerine “operasyon” gerçekleştirildiğini savundu:

Genel olarak söylemek istediğim mesele şudur ki kapitalizm, komünizm ve bizim getirmiş olduğumuz, kooperatiflerle beraber, halkın organize edilerek ortaklık modeli… Halka anlatılması modelini geliştirmek için geldik. Belediye başkanımızın bu kitabı, zamanında Cumhurbaşkanımıza atfedildi: Faizsiz ekonomide ortaklık sistemi… 

“Güngören Belediyesi’nde iki kritik meselemizi halkımıza sunmak üzereyken bu operasyon başladı”

Söz konusu kitabın içinde bir model oluştuğu ve bu modeli Güngören Belediyesi’nde halka ulaştırmayı amaçladıkları dönemde hedef alındıklarını savunan Veysel İpekçi, kendilerinin linç edilmesinin ve anlatacakları şeylerin itibarsızlaştırılmasının amaçlandığını öne sürdü:

Bunu kitabın içinde bir model oluştuğu için ve bunu bilenlerin bize, AK Parti’nin bütüncüllüğüne müdahale etmelerinden dolayı bu operasyon, bu tertip düzenlenmiştir. Milletimiz, yine millet adına vicdanlarında karar versin.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

“Neden Güngören?”

 “Neden Güngören?” sorusuna da yanıt veren İpekçi, “Bu konu basit bir otur-kalk meselesi değildir. Bugün dünyada mevcut olan sistemin alternatifi bir ekonomik, sosyolojik, hukuksal bir sistemin mevcut sistem içinde hukuk zemininde denemelerini yaparak, AK Parti’nin birleştiren yapısına güvenerek ve dayanarak buraya geldik. Ve burada, bu hizmetleri yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kooperatifte uyguladığımız sistemi Güngören Belediyesi’nde gündeme getireceğimiz bir zamanda…”

İpekçi sözlerini şöyle sürdürdü:

Aynı şekilde bizler bugün bir teoride olan bugün kooperatifte uyguladığımız sistemi Güngören Belediyesi’nde gündeme getireceğimiz bir zamanda bu olay gündeme getirildi. Ve anlamsız bir şekilde tüm Türkiye’ye yayıldı.

Olay gününü anlatan İpekçi: Bu talimatı verdiğim doğrudur

Yaşananların kendisine yönelik bir “tezgah” olduğunu iddia eden ve bu durumdan “dış güçleri” sorumlu tutan Veysek İpekçi, olay günü yaşananları şöyle anlattı:

Bizler, olayın vuku bulduğu günden bir gün önce, belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimizle beraber ilçeyi ziyaret ettik. İlçede bu şoför personelimiz, ayağa kalkmamıştır. Ne girerken ne de çıkarken. Ben de kendisini sabah çağırttım ve dedim ki, katın bulunduğu yerde bir yere sandalye çekip, amirleri geldiğinde, sadece benim için değil, amirleri, müdür, belediye başkan yardımcısı ve belediye başkanı geldiğinde geldiğinde ayağa kalkmasını söyledim. Bunu basına sızdırmasını söylemedim. Bu talimatı verdiğim doğrudur. Bana saygı göstermeyebilirsiniz. Milletin seçtiği kişiye hürmet göstermezseniz bu protestodur. Ona, bana değil başkana saygılı olması gerektiğini, çünkü başkanı milletin seçtiğini söyledim.

"Personel arkadaşımızın bulunduğu kapı, acil çıkış kapısıdır, tuvalet kapısı değildir"

İpekçi, E.T. isimli şoförün oturtulduğu yerin tuvalet kapısı değil, acil çıkış kapısı olduğunu savundu:

O koridor benim koridorum değil. Diğer başkan yardımcısının koridorudur. Personel arkadaşımızın bulunduğu kapı, acil çıkış kapısıdır, tuvalet kapısı değildir.”

Olayın basına verilişini tartışılması gerektiğini öne süren İpekçi, “Belediyenin her katını çeken video kayıtları açıklandığında bu konu ortaya çıkacaktır” dedi. İpekçi, “Arkadaşı kendi makam odama aldım ve 45 dakika çay içtim” ifadelerini kullandı.

“Geçmişimde Hoca ile çalıştığım doğrudur ve bundan gurur ve onur duyuyorum”

Veysel İpekçi, “Geçmişimde Hoca ile çalıştığım doğrudur ve bundan gurur ve onur duyuyorum” ifadelerini de kullandı.

“Elhamdülillah imam hatip mezunuyum”

AK Parti’den istifa etmeyi düşünmediğini belirten İpekçi, sözlerini Ziya Paşa’nın dörtlüğüyle noktaladı:

İmam-hatipli olduğum söyleniyor. Elhamdülillah imam hatip mezunuyum. Olayın aydınlatılması için ilk gün istifa ettim. Karar milletimizindir. Hakkımda çıkan her türlü karara saygılıyım. AK Parti’den de istifa etmeyi düşünmüyorum. İnsana sadâkat yaraşır görse de ikrâh, yardımcısıdır doğruların Hazreti Allah.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU