Milli Savunma Bakanı Akar: Birtakım iddialar ortaya koyduğumuzda bu, NATO'ya karşı bir tavır olarak algılanmamalı

Akar, Türkiye’nin güney sınırlarının NATO’nun güney sınırları olduğunu bir kez daha ifade etti

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO’ya karşı Türkiye’nin hak ve menfaatlerine ilişkin birtakım iddialar ortaya koyulduğunda bunun NATO'ya karşı bir tavır olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Akar, “NATO, Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlıdır. Türkiye'nin sorgulanması anlamsızdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’nin güney sınırlarının NATO’nun güney sınırları olduğunu ifade eden Akar, konuk olduğu AA Editör Masası’nda şunları söyledi:

Güney sınırlarımız NATO'nun da güney sınırları demektir. Dolayısıyla güney sınırlarımızı korurken bu NATO ve Avrupa'nın da güvenliği içindir.

Akar, "YPG'nin PKK'dan hiçbir farkı yoktur. Bundan vazgeçmemiz söz konusu değildir. YPG teröristtir, bütün dünya bunu böyle bilecek" dedi.

"Bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz"

Libya'nın Atina Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesine de değinen Akar, "Bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek. Bu konuda sükunet, sabır, akıl ve mantıkla olaylara yaklaşmayı, uluslararası hukuka uygunluğu tavsiye ediyoruz. Bu mutabakatın tamamen uluslararası hukuka uygun olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum" ifadesini kullandı.

"İsteklerimiz milli menfaatlerimizle ilgili şeyler"

Akar, Türkiye'nin NATO'daki isteklerinin milli menfaatlerle ilgili olduğunu ifade ederek, "Bu aşırı olmayan, makul isteklerimizden geri dönmek söz konusu değil" şeklinde konuştu.

"Herhangi bir şekilde oldubittiye izin vermeyeceğiz"

Akar, şöyle devam etti:

Ne Türkiye'nin kendi hak ve hukukunun ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade edeceğiz. Herhangi bir şekilde oldubittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz ve Türkiye'nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU