Irak günlüğü: Bağdat'ta askeri üsse saldırı, Kerbela'da aktiviste susturucu ile suikast

Irak'ta gerginlik sürüyor. Kerbela'da hükümet karşıtı protestolar sırasında bir aktivist suikast sonucu yaşamını yitirdi. Başkent Bağdat'taki askeri üsse düzenlenen füzeli saldırıda 6 kişi yaralandı

Fotoğraf: AP

Irak'ın başkenti Bağdat'ta uluslararası havalimanı yakınında bulunan askeri üsse füzeli saldırı düzenlendi.

Saldırıyı Irak Güvenlik Medya Ağı yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. 

 Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınındaki askeri üsse 4 katyuşa füzesiyle gerçekleştirilen saldırı sonrası 6 asker yaralandı.

Çevrede yapılan aramalar sonucu saldırılarda kullanılmak için "füze fırlatma noktası"na rastlandı.

Irak'ta geçen günlerde Salahaddin ve Enbar vilayetlerinde bulunan ABD askeri üslerine de füzeli saldırı düzenlenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Kerbela kentinde ise hükümet karşıtı eylemler sırasında bir aktivist suikast sonucu yaşamını yitirdi.

Kerbela vilayet merkezi el-Barudi bölgesindeki protestolara katılan aktivist Fahim et-Tai'nin susturucu takılı silah kullanan 2 suikastçı tarafından öldürüldüğü öne sürüldü.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, gösteriler sırasında yüzü maskeli 2 kişinin motosikletle Tai'ye yaklaşarak ateş açtığı görülüyor. 

Birkaç kez açılan ateş sonucu Fahim et-Tai, olay yerinde hayatını kaybetti. 

Suikast öncesinde Kerbela Sivil Hareket Koordine Üyesi ve öğretim üyesi olan Mühenned el-Ka'bi, arabasına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmıştı.

Her iki suikastın, protestocuların pazartesi gününden itibaren Bağdat'a yürüyüş düzenleme ve başkentteki halk hareketini destekleme çağrılarılarını artırdığı bir zamanda yapılması dikkati çekti.   

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU