'Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı bir çarpıtma' haberi yayımlanmayan Newsweek muhabiri istifa etti

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW), 2018'de Suriye Duma'da kimyasal silah kullanıldığına dair raporunun kasıtlı çarpıtıldığını gösteren e-posta sızıntısı hakkındaki haberi yayınlanmayan Newsweek muhabiri istifa etti

Fotoğraf: Reuters

Newsweek gazetesi muhabiri Tarık Haddad, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) Doğu Guta'daki Duma'da kimyasal silah saldırısı yaşandığına ilişkin raporunun kasıtlı olarak çarpıtıldığını gösteren kurum içi e-postaların sızdırılmasına dair hazırladığı haberi gazete editörü tarafından yayınlanmayınca istifa etti.

Gazeteci Haddad, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Sızdırılmış OPCW belgesi hakkında haber değeri taşıyan ifşaatları yayınlama girişimlerimin hiçbir geçerli gerekçe olmadan reddedilmesinin ardından Newsweek'ten istifa ettim.

Haddad, Twitter paylaşımında "Gerçekten de doğru olmasına rağmen, ABD hükümeti için rahatsız edici olan bilgilerin kaldırıldığı başka bir vakadan elde edilen kanıtlara ek olarak, hikayeyi ne şekilde örtbas ettiklerine dair kanıtlar topladım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Editörüne sızıntı hakkındaki haberinin neden yayınlanmadığını sorduktan sonra hakkında yasal işlem başlatılmakla tehdit edildiğini iddia eden Haddad'ın istifa kararı kimyasal saldırı iddialarını karşın muhalif tutum takınan gazetecilerden övgü aldı. 

Mail on Sunday yazarlarından Peter Hitchens, Haddad'ın iddilarını Newsweek dergisine sorup, haberin yayınlanması için Haddad'dan kendisi ile iletişime geçmesini istedi. 

Suriye'de Beşar Esad rejiminin Han Şeyhun'da sarin gazıyla 100'den fazla sivili katlettiği, Duma'da ise 78 sivili aynı silahla öldürdüğü öne sürülüyor. 

Uluslararası kuruluşlar rejimi katliamdan sorumlu tutmuş olsa da henüz yargı süreci işletilmiş değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU