“Konda’nın kasım ayı anketi: Kararsızlarla oy vermeyeceğini beyan edenlerin oranı yüzde 33”

Hürriyet yazarı Selvi, Konda ve GENAR’ın anketlerini paylaştı

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti MKYK toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın bilgisini verdiği Konda kasım ayı anketi hakkındaki tespitleri aktardı. 

“Ankette alarm işareti veren bir nokta var” diyen Selvi, “Kararsızlarla oy vermeyeceğini beyan edenlerin oranı yüzde 33’e ulaşıyor” diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, Hürriyet’teki yazısında ankete dair rakamları şu sözlerle paylaştı:

Kararsızlar dağıtıldığında ise AK Parti yüzde 40, CHP yüzde 23.1, HDP 13.6, MHP 12.9, İYİ Parti 9.0, diğer 1.4 çıkıyor. Bu durumda cumhur ittifakı yüzde 52.9’a ulaşırken, millet ittifakı diğer partilerle birlikte 47.1 oluyor.

GENAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş’la da konuştuğunu ifade eden Selvi, Aktaş’ın “24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimine benzer bir tablo oluştu” dediğini aktardı.

Selvi, GENAR’ın ekim ayında gerçekleştirdiği ankette ise şu sonuçlar çıktığını açıkladı:

AK Parti yüzde 40, CHP yüzde 26, MHP yüzde 11.5, HDP yüzde 11, İYİ Parti yüzde 7.5 çıkıyor. Saadet Partisi’ni de içine aldığınızda ‘diğer’ yüzde 4 çıkıyor. GENAR anketinde de iktidar bloku yüzde 51.5 çıkıyor.

“Bu sonuçlar iyi ama yanıltıcı olmasın” ifadesini kullanan Selvi, “Çünkü kararsızlar partisi yüzde 33’le ikinci çıkıyor. Yeni partilerin kuruluş sürecinde kararsızların oranının bu denli yükselmesi neye işaret ediyor?” diye sordu.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU