Kadıköy'de tekel bayiler 'Alkol satışı 10'da bitmesin' eylemi yaptı

İstanbul Kadıköy’de toplanan tekel bayi işletmecileri, 22.00-06.00 arasında alkol satışını yasaklayan düzenlemeyi protesto etti

Fotoğraf: Twitter (Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği)

İstanbul Kadıköy’de toplanan tekel bayi işletmecileri, 22.00-06.00 arasında alkol satışını yasaklayan düzenlemeyi protesto etti.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen ve Bahariye Caddesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerindeki pankartlarla sloganlar attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, kendilerinin 15 metrekare içine sıkışmış küçük esnaf olduklarını, marketler ile mücadele edebilmek için 22.00'den sonra satış yapmak mecburiyetinde olduklarını belirtti:

Bizim sorunumuz 2013 yılında çıkan 22.00 yasası. Her sokak arasında 15 metrekare içerisine sıkışmış küçük esnaflarız. Devlete en yüksek katma değeri sağlayan sattığımız ürünlerin peşin vergisini ödeyen esnaflarız. Buna rağmen kayıtsız, kuralsız açılan zincir marketlere kurban ediliyoruz. Saat 22.00’den sonra ‘alkol satmayın’ diyorlar. Saat 22.00’de zaten zincir marketlerin kapanıyor. O saatten sonra bizlerin satış yapma şansı olmadığına göre biz hangi ara iş yapıp evimiz ekmek götüreceğiz. Saat 22.00’de zincir marketler kapandığına göre saat 00.00’a kadar bizlere izin verilmesini istiyoruz.

Kendilerini 'Mavi Yelekliler' olarak tanıtan Tekel Bayi Yardımlaşma Derneği eylem öncesi yayınladığı basın duyurusunda "Bizlere uygulanan cezai yaptırımlar en düşüğü 52 bin TL gibi, satmadı diye darba uğrayan, öldürülen meslektaşlarımızın olduğu, bunlardan dolayı Tekel Tekel kapandığımız için zorunlu olarak bir araya gelip güç olan ve sadece esnaflardan oluşan bir gruptur" ifadelerine yer vermişti.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU