Ahmet Hakan’dan Davutoğlu’na: Yeni bir siyasi parti kurmak için harekete geçmiş lider, bunlara nasıl tenezzül eder anlamıyorum

Hakan, Davutoğlu’ndan beklenen tutumun diklenmesi olduğunu ifade ederek, eski başbakanın yeni bir siyasi tutuma girdiğini hatırlattı

Fotoğraf: AA

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şehir Üniversitesi üzerinden yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Hakan, Davutoğlu’nun korunmayı beklediğini, kayrılmayı istediğini iddia ederek, “Yeni bir siyasi parti kurmak için harekete geçmiş bir siyasi lider, bunlara nasıl tenezzül eder anlamıyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadelerinin ardından Şehir Üniversitesi ile ilgili olarak şunları söylemişti:

Bir süredir İstanbul Şehir Üniversitesi hakkında yürütülen haksız kampanyanın, garezle bir eğitim kurumuna yapılan saldırıların ulaştığı aşama ibretlik bir hale gelmiştir. Her şeyden önce üniversite ile ilgili böyle bir kararın bir siyasi partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda alınmış olması hem üniversiteye yönelen husumetin altında yatan gerçek niyeti hem devlet düzenimizin gelmiş olduğu durumu bütün çıplaklığı ile ortaya koymaktadır. Aileleriyle birlikte 7000 öğrenciyi mağdur etme pahasına sergilenen bu öfkeye neyin sebep olduğunu, kimin nereye savrulduğunu, kamu kaynaklarının hangi amaçlarla nasıl kullanıldığını, ekonomik servet oluşturma bakımından kimlerin nasıl statü değiştirdiklerini milletimiz çok iyi bilmektedir.

Ahmet Hakan: Niye tenezzül ediyorsun Davutoğlu

Hakan, Davutoğlu’nun farklı bir siyasi kulvara girdiğini ifade ederken “Durumu böyle olduğu halde bugün çıkmış iktidardan öncülük ettiği bir özel üniversiteye başbakanlığı döneminde sağlamış olduğu imtiyazın devam etmesini ve üniversitenin başına gelen hukuki ve mali sorunları halledivermesini talep ediyor” dedi.

Davutoğlu’ndan beklenen tutumun ‘diklenmesi’ olduğunu söyleyen Hakan şunları kaydetti:

Korunmayı beklemek, kayrılmayı istemek, ‘Ne olur yani bizim meseleyi çözseniz’ diye tutturmak, banka borcunun affedilmesini temenni etmek falan... Yeni bir siyasi parti kurmak için harekete geçmiş bir siyasi lider, bunlara nasıl tenezzül eder anlamıyorum.

 

Independent Türkçe, Hürriyet 

DAHA FAZLA HABER OKU